Arašídové máslo vyrýsuje svaly

Snažíte se vyrýsovat postavu do plavek, a zlepšit celkově i svou kondici. Možná by vás to nenapadlo, ale ideálním spojencem může být i arašídové máslo. Na arašídové máslo nedají sportovci dopustit. Vyzkoušíte tento trend?

První, co vás možná napadne, je obsah tuků. Ano, arašídové máslo obsahuje poměrně dost tuků, ale jedná se o nenasycené tuky. Jeho výsadou je vysoký obsah bílkovin. Samozřejmě při výběru arašídového másla k těmto účelům si nezapomeňte bedlivě přečíst složení (1). Možná vás ze začátku zarazí chuť, protože se sladkou oříškovou pomazánkou toho mnoho společného nemá. Jaké výhody (2) přináší konzumace arašídového másla?

Skvělý zdroj bílkovin

Arašídové máslo je jedním z vynikajících zdrojů bílkovin, a proto je tak oblíbené mezi sportovci. Už i jedna lžička může vašemu pokrmu dodat chybějící bílkoviny.

Podpoří růst svalové hmoty

Vysoký podíl bílkovin je klíčový pro růst svalové hmoty, takže pokud chcete své tělo vyrýsovat do plavek, není co řešit. Arašídové máslo přispívá nejen k růstu svalové hmoty, ale také kvalitně svaly posiluje, aby byly větší a zároveň také výkonnější. Všimněte si, že někteří svalovci konzumují arašídové máslo denně, aby si udrželi svoji svalovou hmotu.

Zlepšuje metabolismus

Každodenní konzumace arašídového másla je také pro spěšná pro zlepšení metabolismu těla, protože dokáže zrychlit váš zpomalený metabolismus. A to povede ke spalování více tuků, které budou převedeny na energii.

Odbourává i ty nejzáludnější zásoby tuků

Prostřednictvím lepšího systému metabolismu dokáže tělo automaticky spálit více tuku, aby mohlo produkovat více energii. Proto denní konzumace velkého množství tohoto másla dokáže odstranit tuk i v oblasti svalu, a tak přispět k lepší svalové hmotě a k jeho snadnějšímu vytvarování.

Předchází svalovým křečím

Protein z arašídového másla je také skvělou prevencí svalových křečí. Takže pokud ho konzumujete pravidelně, nemusíte se obávat ani náročnějšího fyzického výkonu. Vyhnete se křečím i bolestem svalů, arašídové máslo, také napomáhá rychle se svalu zotavit po náročném cvičení.

Nadupané živinami

Arašídové máslo je také bohaté na mnoho cenných živin. Nejenže obsahují vysoký počet bílkovin, ale také obsahuje vysoký podíl vitaminů a minerálů. Konkrétněji pak kyselinu listovou, niacin, kyselinu pantotenovou, riboflavin, thiamin, vitamin E, vitamin C, fosfor, selen, měď, železo a zinek. Důležitým faktem také je, že arašídy převážně obsahují pouze nenasycené tuky. A to je dobrá zpráva pro ty, kteří se obávají, že při konzumaci arašídů přiberou na váze.

Zasytí na delší dobu

Vysoká hladina bílkovin má na svědomí pocit plného žaludku. Díky tomu se můžete snadno vyhnout nezdravým svačinkám a zkrotit tak své chutě.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4711439/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35433776/






Celkem 1 komentářů

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat