Milostné jógové pozice jako spalovna kalorií

Do fitka se nedostanete, protože vám chybí čas a prostor? Podložku pro cvičení si nerozděláte ani doma? Spláchněte dvě mouchy jednou ranou a milujte se v jógových pozicích!

Jóga je soustava indických nauk o metodách ovládání tělesných a duševních funkcí člověka zahrnující fyzické cvičení, koncentraci a meditaci. Odborníci doporučují cvičit ji aspoň jednou týdně, nicméně pro udržení energie a získání všech výhod, které jóga nabízí, se za ideální považuje frekvence třikrát týdně (1). Že tolik času skutečně nevyšetříte? Spojte příjemné s užitečným a jógu propojte se sexem (2)!

Jak vypadá jógový sex?

Jógový sex není nic jiného, než používání tradičních jógových pozic během sexuální aktivity. Nejčastěji jedna osoba drží pózu, zatímco druhá je ta aktivní, jež do ní proniká a stimuluje ji. Při sexu v józe však mohou oba nebo více partnerů držet stejnou jógovou pozici – vše záleží na domluvě a ohebnosti.

Kromě specifické praxe jógového sexu, kterému se někdy říká „flexibilní sex“, může mít tento typ milování příznivý dopad na celkovou sexuální spokojenost. Milenci, kteří jej praktikují, uvádí, že zaznamenávají zvýšenou sexuální touhu a vzrušení, lepší lubrikaci pochvy či snazší dosahování orgasmu. Bylo také prokázáno, že (sexuální) jóga má pozitivní vliv na sexuální a reprodukční zdraví mužů, snižuje úzkost a problémy s neplodností. Které pozice i vy můžete vyzkoušet?

Pes hlavou dolů

Tato pozice je jedním z nejčastěji prováděných pohybů v józe. Je také známá jako Adho Mukha Svanasana – pozice připomíná obrácené písmeno V. Ruce by měly být od sebe na šířku ramen se stejnou vzdáleností mezi prsty. Zároveň směřujte většinu energie do rukou tím, že budete tlačit podlahu od sebe a zároveň zapojíte ramena a horní část těla. Vyvarujte se hrbení v oblasti zad. Partner k vám zezadu přistoupí a zasune penis do pochvy.

Pluh

Lehněte si na záda, napněte dolní končetiny, zvedněte je a přeneste je za hlavu tak, aby se konečky prstů dotkly země. Pozici charakterizují vzpřímená záda, ruce spojené v prstech k sobě a vyvíjející tlak do země. Jste opřeni o ramena. Druhý partner nad svým milencem stojí nebo klečí. Tato poloha by měla umožnit hluboký průnik. Nemusí však být vhodná pro ty, kterým je cervikální kontakt nepříjemný nebo mají obzvlášť obdařeného partnera.

Most

Položte se na záda a pokrčte nohy. Paže srovnejte podél těla. Paty přisuňte co nejblíže k hýždím, pakliže je to možné, chodidla dejte na šířku boků. S nádechem zvedněte pánev, vsuňte natažené paže pod tělo, spojte a propleťte prsty rukou. Mostová pozice zapojuje svaly pánevního dna, podobně jako Kegelovo cvičení, a může zvýšit potěšení pro oba partnery. (Druhý partner přistupuje zepředu.)

Na co si dát pozor?

Buďte opatrní, pokud začínáte s jakýmkoli novým fyzickým cvičením nebo milostnou pozicí. Ujistěte se, že jsou vaše svaly pohyblivé a že je nezatěžujete při dosahování nebo držení určité jógové pozice. Pokud vás nějaká pozice bolí, okamžitě s ní přestaňte a zkuste něco jiného.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3447533/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7502310/ - zbytek článku






Celkem 1 komentářů

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat