Novým trendem v ochlupení je návrat k přírodě

Doba holení intimních partií se možná chýlí ke svému konci. Pubické ochlupení jak zase IN, a to natolik, že se objevuje i na módních přehlídkách. Zdobí se dokonce blyštivými zirkony!

Trendy účesy přicházejí i odcházejí a zdá se, že to platí i „tam dole“. Ano, čtete správně, éra ochlupení je zase tu! Tak uvidíme, jak dlouho se v kalhotkách ohřeje tentokrát.

Návrat k přírodě jako staronový styl

Ať už je pravidelně zastřihovaný nebo si žije vlastním životem, „keř“ v těsné blízkosti intimních míst je opět na vzestupu. Alespoň k takovému názoru dospěli pozorovatelé letošní zahraniční módní přehlídky jistého vyhlášeného návrháře, který modelky oblékl do průsvitných šatů. Pod nimi se rýsovalo cosi, co žiletku nevidělo pěkných pár týdnů. Že tenhle „doplněk“ vzbudil nemalý rozruch, to je zřejmě zbytečné zmiňovat, ovšem podle australské kosmetičky a specialistky přes depilaci Laury Skoglund už to ve spodním prádle raší nějakou dobu (2).

Tolerance? O tu jde především

„Lidé pubické ochlupení mají zase rádi. Ovšem takovým hezkým způsobem, protože není hanba ho mít, ale také nevadí se ho zbavit,“ popisuje aktuální dění zmíněná odbornice s tím, že za to zřejmě může menší společenský tlak a větší tolerance k osobním preferencím. Podle ní se tu dnes také více promítají zábavné prvky, jako třeba speciální voskování a úprava u příležitosti valentýnského svátku všech zamilovaných nebo partnerského výročí. Některé klienty dokonce experimentují natolik, že si nechávají své ohanbí zdobit blyštivými zirkony. Jeho funkce ale pochopitelně není ozdobná.

Prevence je základ

Účelem tohoto ochlupení je totiž ochrana citlivé pokožky v oblasti genitálií, což má zabránit infekcím a snížit tření. Rovněž zachycuje pot a bakterie, přičemž se podílí na regulaci teploty kůže. Podle některých názorů také sehrává roli v sexuální přitažlivosti i samotné rozkoši (3). To, jak si ho upravíte, je samozřejmě jen a jen na vás, dnes se, jak vidno, respektuje každý styl.

Zdroje: (1) www.theguardian.com/fashion/2024/jan/31/fashion-statement-merkin-maison-margiela-pubic-hair-cover, (2)w ww.houseofwellness.com.au/beauty/hair/pubic-hair-trends, (3) www.acog.org/womens-health/experts-and-stories/the-latest/to-shave-or-not-to-shave-an-ob-gyns-guide-to-pubic-hair-care#:~:text=The%20purpose%20of%20pubic%20hair,the%20vagina%20to%20prevent%20infection.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat