Zkrácení tréninku bez ovlivnění výsledného efektu

13.02.2022 Johanka Mo Trénink

Potřebujete ať už z pracovních nebo osobních důvodů zkrátit dobu tréninku na minimum, ale zároveň ze sebe chcete vydat maximum?

Poradíme vám, jak na to.

Kratší pauzy

Není nic jednoduššího, než si zkrátit přestávky mezi sériemi. Má to nějaká negativa? Nemá. Pokud zvolíte menší pauzy na nějakých 45 sekund, v posilovně pojedete takřka bez přestávky a trénink odejdete velmi svižně. Uvidíte, že z takového tréninku budete odcházet s dobrým pocitem a zpoceným tričkem i při kratším tréninku, což chceme. Jediná nevýhoda může být pro ty, kteří cvičí silově, kde je potřeba mezi sériemi delší pauza pro maximální výkon.

Nenechte se rozptylovat

Nosíte si mobil s sebou do posilovny a řešíte tam pracovní záležitosti nebo konverzace na messengeru? Tomu budete muset dát konec! Pokud chcete trénink odjet rychle a kvalitně, nechte si svoje mobilní zařízení raději v šatně. Jestli nosíte mobil kvůli muzice do sluchátek, ale s rozptylováním máte problém, pořiďte si raději MP3/MP4 přehrávač, který toto vyřeší.

Zařaďte supersérie, dropsety

Pokud ve vašem krátkém tréninku nemáte zařazené supersérie či dropsety, děláte obrovskou chybu. Tím, že si po benchpressu místo pauzy dáte rozpažky či tlaky na šikmé, zabijete dvě mouchy jednou ranou. Jednak si ušetříte čas, který byste strávili na pauzách u obou cviků a ještě více zničíte sval, který bude v jednom ohni a bude žadonit o konec tréninku.

Snažte se tedy trénink co nejlépe pospojovat. Některé série si dejte do supersérií, u některých cviků si naopak dejte rychlé dropsety. Ovšem všeho s mírou a hlavně tréninky střídejte. Teď už stačí pouze tyto pravidla aplikovat.

Zdroj: Johanka Mo, https://aaptiv.com/magazine/shorten-your-workout-time, https://blog.myfitnesspal.com/4-ways-to-shorten-your-workouts-without-sacrificing-results/






Celkem 1 komentářů

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat