Cíl trvale zhubnout vyžaduje trpělivost a železnou disciplínu. S několika malými triky však můžete dosáhnout úspěchů i v krátké době a úspěšně zhubnout snížením kalorií a vyhýbáním se chutě.
Pokud hledáte užitečné triky na hubnutí, najdete na každý prst jeden zaručený. Před každým jídlem vypijte sklenici vody, večer se vyhněte sacharidům nebo jezte z menšího talíře. Věci, které si musíme neustále připomínat, ale ve skutečnosti už je známe. Prozradíme vám pět triků, o kterých jste pravděpodobně ještě neslyšeli.
Jezte polévku jako předkrm
Volba předkrmu před hlavním chodem může znít zpočátku kontraproduktivně, ale výrazně snižuje celkový příjem kalorií. Údajně tak můžete celkově zkonzumovat až o 20 procent kalorií méně, než když si dáte jen jeden chod a za čas svačinu.
Když máte chutě, myslete na své poslední jídlo
Jakmile pocítíte chutě, vzpomeňte si a vizualizujte si své poslední jídlo – místo hrsti sušenek pravděpodobně sníte jen jednu, nebo dokonce žádnou.
Vsaďte na barevné kontrasty
Čím větší je barevný kontrast mezi vaším jídlem a talířem, tím méně máte hlad. Například při konzumaci těstovin s rajčatovou omáčkou z bílého talíře sníte až o 22 procent méně, než když budete jíst stejný pokrm z červeného talíře.
Přivoňte si k jídlu
Jídlo nemá potěšit jen chuťové buňky, ale i oko – a nos. Čím intenzivnější je vůně jídla, tím méně ho sníte. Takže u dezertů vsaďte na výrazné vůně – jako je třeba skořice nebo vanilka.
Vizualizujte si snězené množství
Pokud budete u jídla odkládat kosti na misku vedle talíře, neustále uvidíte, kolik jste toho už snědli a mozek tak spíše vyšle signál, že už jste se najedli. Totéž platí pro potraviny, jako jsou krevety, olivy, pistácie nebo okraje pizzy, které nesníte.
Zdroj: názory autora - celý článek