Častou motivací ke cvičení je lepší sex

Nedivte se, až v posilovně uvidíte člověka v jógové pozici „na pejska“. Nebo někoho, kdo s neuvěřitelným zapálením provádí Kegelovy cviky. Do fitka se chodí pracovat na lepším sexu!

Motivace ke cvičení bývají různé. Někdo se potí pro štíhlé a zpevněné tělo, jiný si takto zlepšuje náladu, spánek, zdraví nebo celkový životní styl. Hnacím motorem je ale i kvalitnější sex. Právě kvůli němu sportuje překvapivě velké množství lidí, z čehož se stává nový fitness trend. A vlastně i důvod k rozchodu.

Nejdřív na běhací pás, potom do postele

Už dříve bylo prokázáno, že fyzická aktivita zvyšuje kardiovaskulární i plicní kapacitu, zintenzivňuje vzrušení, napomáhá dosažení orgasmu a snižuje riziko erektilní dysfunkce (1), což je pro milostný život něco jako živá voda. Ovšem zřejmě si tyto výhody začala populace naplno uvědomovat až teď. Situace je totiž taková, že každý pátý návštěvník posilovny dělá kardio speciálně navržené pro zlepšení sexuální výdrže, a jeden ze tří se v rámci klasického tréninku zaměřuje na svaly pánevního dna. Pro pružnější tělesnou flexibilitu se dva sportující z deseti věnují důkladnému protahování nebo speciálním jógovým pozicím. Takové informace přináší nejnovější výzkum (2) jisté fitness aplikace, do něhož byla zahrnuta dvoutisícovka respondentů.

Nemakáš na sobě? Sbal se a zmiz!

Více než polovina účastníků se přiznala k tomu, že účinky cvičení pozoruje na svém libidu, které si po návratu z fitka o erotiku vyloženě říká. No není tohle skvělá investice do vztahu a vzájemné intimní harmonie? Zajímavé je, že bezmála 60 procent oslovených v dotazníku uvedlo, že kdyby jejich protějšek nesportoval, což by se promítlo v jeho sexuální výdrži a výkonech, okamžitě by se s ním rozešli. Vynechání tréninku si tedy dvakrát rozmyslete! Člověk nikdy neví, jaké to může mít následky…

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5960035/, (2) www.zing.coach/fitness-library/sexercise-can-romance-help-you-reach-your-fitness-goals






Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat