Jídelníček na 29. 3. – 2. 4. s receptem na boloňskou omáčku

Milujete hovězí a rajčata? Přináším vám recept na dokonalou boloňskou omáčku :)

Pondělí

  • snídaně

    Avokádový pudink  – avokádo, holandské kakao, med, banán, mléko, vanilkový extrakt

  • svačina

    Zelenina a ořechy

  • oběd

    Batátový falafel  – quinoa, předvařená cizrna, batáty, mouka z ovesných vloček

  • svačina 2

    Ovoce

  • večeře

    Kuřecí prsa, americké brambory, zeleninový salát

Úterý

  • snídaně

    Amarantová kaše s banánem  – banán, amarantová kaše, kokosové mléko, protein, arašídové máslo

  • svačina

    Cherry rajčátka s mozzarelou

  • oběd

    Hovězí vývar, Caesar salát  – kuřecí maso, ledový salát, krutonky, parmazán, Caesar dresink 

  • svačina 2

    Fit tvarohový koláč (viz recept z 10. týdne)

  • večeře

    Krůtí nebo kuřecí prsa opečená v troubě, rýže basmati a grilovaná zelenina

Středa

  • snídaně

    Rýžová kaše s proteinem, ovocem, oříšky a brusinkami

  • svačina

    Ovocný jogurt a ovesné vločky

  • oběd

    Pečený losos na másle s bramborovou kaší a červenou řepou

  • svačina 2

    Řecký jogurt, skořice, arašídové máslo, ovoce

  • večeře

    Kuřecí prsa, rýže, čertsvá nebo grilovaná zelenina

Čtvrtek

  • snídaně

    Banánové lívance  – banán, vejce, protein, skořice, kapka stévie

  • svačina

    Protein v mléce, ovoce, ořechy

  • oběd

    Hovězí steak, batátové hranolky, čerstvá zelenina

  • svačina 2

    Chia pudink s rozmačkanými malinami, ořechy a med

  • večeře

    Hovězí vývar se skleněnými nudlemi

Pátek

  • snídaně

    Míchaná vejce na cibulce, toast, avokádová pomazánka, ředkvičky, máslo

  • svačina

    Celozrnná houska, gervais, šunka, sýr

  • oběd

    Steak z tuňáka se šťouchaným bramborem, brusinky, zelenina

  • svačina 2

    Bíly jogurt s ovesnými vločkami, med, ovoce, kakao, skořice

  • večeře

    Boloňská omáčka s mletým masem

Boloňská omáčka s mletým masem

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

532 kcal 

34 g bílkovin

17 g tuků

63 g sacharidů

Suroviny

150 g bílé cibule

200 g mrkve

200 g řapíkatého celeru

2 lžíce olivového oleje

400 g mletého krůtího masa (maximálně 10 % tuku)

30 g rajčatového protlaku

2 lžíce sušeného oregana

300 ml kuřecího vývaru

400 g krájených rajčat z konzervy

2 lžíce bílého vinného octa

2 l vody

300 g celozrnných špaldových špaget v suchém stavu

30 g strouhaného parmazánu

8 g čerstvé bazalky (nasekané najemno)

sůl a pepř

Postup 

1 Cibuli oloupejte, mrkev s celerem očistěte a pak nakrájejte zeleninu najemno.

2 Do většího hrnce přidejte olivový olej a rozehřejte ho. Až bude olej rozpálený, přidejte do hrnce najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni cca 5 minut.

3 K opečené cibuli přidejte zbytek nakrájené zeleniny, krůtí maso, oregano a  rajčatový protlak a vše opékejte na středním plameni cca 7 minut.

4 Do hrnce přilijte kuřecí vývar a přimíchejte krájená rajčata, vinný ocet, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a vařte pod pokličkou na mírném plameni cca 25 minut.

5 Mezitím přiveďte 2 litry vody k varu – zvolte větší hrnec. Jakmile se začne voda vařit, přisypte sůl, přidejte špagety a vařte je za občasného promíchání na středním plameni – podle návodu na obalu. Po uvaření špagety sceďte.

6 Uvařené špagety servírujte s hotovou omáčkou, strouhaným parmazánem a najemno nasekanou čerstvou bazalkou.

Dobrou chuť!






Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat