Pondělí
-
snídaně
Avokádový pudink – avokádo, holandské kakao, med, banán, mléko, vanilkový extrakt
-
svačina
Zelenina a ořechy
-
oběd
Batátový falafel – quinoa, předvařená cizrna, batáty, mouka z ovesných vloček
-
svačina 2
Ovoce
-
večeře
Kuřecí prsa, americké brambory, zeleninový salát
Úterý
-
snídaně
Amarantová kaše s banánem – banán, amarantová kaše, kokosové mléko, protein, arašídové máslo
-
svačina
Cherry rajčátka s mozzarelou
-
oběd
Hovězí vývar, Caesar salát – kuřecí maso, ledový salát, krutonky, parmazán, Caesar dresink
-
svačina 2
Fit tvarohový koláč (viz recept z 10. týdne)
-
večeře
Krůtí nebo kuřecí prsa opečená v troubě, rýže basmati a grilovaná zelenina
Středa
-
snídaně
Rýžová kaše s proteinem, ovocem, oříšky a brusinkami
-
svačina
Ovocný jogurt a ovesné vločky
-
oběd
Pečený losos na másle s bramborovou kaší a červenou řepou
-
svačina 2
Řecký jogurt, skořice, arašídové máslo, ovoce
-
večeře
Kuřecí prsa, rýže, čertsvá nebo grilovaná zelenina
Čtvrtek
-
snídaně
Banánové lívance – banán, vejce, protein, skořice, kapka stévie
-
svačina
Protein v mléce, ovoce, ořechy
-
oběd
Hovězí steak, batátové hranolky, čerstvá zelenina
-
svačina 2
Chia pudink s rozmačkanými malinami, ořechy a med
-
večeře
Hovězí vývar se skleněnými nudlemi
Pátek
-
snídaně
Míchaná vejce na cibulce, toast, avokádová pomazánka, ředkvičky, máslo
-
svačina
Celozrnná houska, gervais, šunka, sýr
-
oběd
Steak z tuňáka se šťouchaným bramborem, brusinky, zelenina
-
svačina 2
Bíly jogurt s ovesnými vločkami, med, ovoce, kakao, skořice
-
večeře
Boloňská omáčka s mletým masem
Boloňská omáčka s mletým masem
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
532 kcal
34 g bílkovin
17 g tuků
63 g sacharidů
Suroviny
150 g bílé cibule
200 g mrkve
200 g řapíkatého celeru
2 lžíce olivového oleje
400 g mletého krůtího masa (maximálně 10 % tuku)
30 g rajčatového protlaku
2 lžíce sušeného oregana
300 ml kuřecího vývaru
400 g krájených rajčat z konzervy
2 lžíce bílého vinného octa
2 l vody
300 g celozrnných špaldových špaget v suchém stavu
30 g strouhaného parmazánu
8 g čerstvé bazalky (nasekané najemno)
sůl a pepř
Postup
1 Cibuli oloupejte, mrkev s celerem očistěte a pak nakrájejte zeleninu najemno.
2 Do většího hrnce přidejte olivový olej a rozehřejte ho. Až bude olej rozpálený, přidejte do hrnce najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni cca 5 minut.
3 K opečené cibuli přidejte zbytek nakrájené zeleniny, krůtí maso, oregano a rajčatový protlak a vše opékejte na středním plameni cca 7 minut.
4 Do hrnce přilijte kuřecí vývar a přimíchejte krájená rajčata, vinný ocet, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a vařte pod pokličkou na mírném plameni cca 25 minut.
5 Mezitím přiveďte 2 litry vody k varu – zvolte větší hrnec. Jakmile se začne voda vařit, přisypte sůl, přidejte špagety a vařte je za občasného promíchání na středním plameni – podle návodu na obalu. Po uvaření špagety sceďte.
6 Uvařené špagety servírujte s hotovou omáčkou, strouhaným parmazánem a najemno nasekanou čerstvou bazalkou.
Dobrou chuť!