Jídelníček na 12. – 16. 4. s receptem na bezlepkové čokoládové sušenky

Hledáte bezlepkové sušenky, které k tomu budou ještě dobře chutnat? Tak jste tady správně.

Pondělí

  • snídaně

    Bezlepkové čokoládové sušenky (viz recept)

  • svačina

    Tuňák z konzervy, celozrnný chlebík, zelenina

  • oběd

    Batátová polévka s curry

  • svačina 2

    Bílý řecký jogurt s ovocem, ořechy, lžičkou kakaa a chia semínka

  • večeře

    Tilapie nebo treska s rýží, čerstvá zelenina

Úterý

  • snídaně

    Bezlepkové čokoládové sušenky (viz recept) nebo domácí kaše s proteinem

  • svačina

    Nastrouhané jablko s mrkví, kešu oříšky

  • oběd

    Kuřecí prsa opečená v troubě, cibule, bramborová kaše, čerstvá zelenina

  • svačina 2

    Cottage sýr, čerstvá zelenina

  • večeře

    Hovězí steak, opečené brambory, grilované zelené fazolky

Středa

  • snídaně

    Míchaná vajíčka na ghí s cibulí, celozrnný chlebík, 90% párečky, mozzarela

  • svačina

    Proteinový drink

  • oběd

    Pečený losos na másle s bramborem, červená řepa, čerstvá zelenina

  • svačina 2

    Řecký jogurt, skořice, arašídové máslo, ovoce

  • večeře

    Bulgurové rizoto s houbami

Čtvrtek

  • snídaně

    Avokádová pomazánka, vejce, toast, máslo, paprika

  • svačina

    Protein v mléce, ovoce, ořechy

  • oběd

    Domácí hovězí burger s cibulí, rajčetem a ledovým salátem v celozrnné housce

  • svačina 2

    Krevetový salát s balsamicem

  • večeře

    Hovězí / kuřecí vývar se skleněnými nudlemi

Pátek

  • snídaně

    Domácí proteinové lívanečky s tvarohem, ovocem, arašídovým máslem a skořicí

  • svačina

    Mozzarela, cherry rajčátka a knäckebrot

  • oběd

    Vepřová panenka s mrkvovým pyré a brusinková omáčka

  • svačina 2

    Bílý jogurt s ovesnými vločkami, med, ovoce, kakao, skořice

  • večeře

    Carpaccio z červené řepy, olivy

 

Tenhle recept na bezlepkové sušenky je snadný, z lehce dostupných surovin a na konci se vám odmění lahodnou čokoládovou chutí.

Bezlepkové čokoládové sušenky

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

127 kcal 

3 g bílkovin

9 g tuků

4 g sacharidů

Suroviny

50 g másla

140 g kvalitní hořké čokolády

70 g pohankové mouky

špetka soli

2 ČL prášku do pečiva

1 vejce

2 PL medu

Postup

1 Troubu předehřejte na 170 °C.

2 Rozehřejte 100 g hořké čokolády společně s máslem (v rendlíku). Rendlík dejte zatím stranou.

3 V misce smíchejte pohankovou mouku, sůl a prášek do pečiva. Misku dejte stranou.

4 Vezměte druhou misku a vyšlehejte v ní vejce a med. Za stálého šlehání přidávejte k medu a vejci mix mouky, soli a prášku do pečiva.

5 Přimíchejte pomocí metličky rozpuštěnou čokoládu s máslem. Zbylou čokoládu nasekejte nahrubo a přimíchejte do těsta.

6 Těsto dejte na cca 10 minut do ledničky.

7 Z těsta pak pomocí dvou lžiček tvarujte kuličky na plech vyložený pečicím papírem.

8 Kuličky můžete ještě lžičkou z vrchu stlačit, nebo rozprostřít těsto do tvaru sušenky. Pokud ale nebude těsto úplně tuhé, rozteče se samo, než stačíte dát plech do trouby.

9 Sušenky pečte 15 minut při 160–⁠170 °C.

Dobrou chuť!






Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat