Pusťte do své kuchyně chuť smyslné Francie a vyzkoušejte zaručeně povedený recept na zdravý brokolicový quiche.
Pondělí
-
snídaně
Vejce natvrdo, slanina, celozrnný chlebík, sýr, červená řepa, máslo
-
svačina
Řecký salát
-
oběd
Kuřecí prsa opečená v troubě, zeleninový salát, brambory
-
svačina 2
Bílý řecký jogurt, sezonní ovoce, ořechy, lžičkou kakaa
-
večeře
Ryba dle vlastního výběru s rýží, čerstvá zelenina
Úterý
-
snídaně
Domácí ovesná kaše s proteinem, sezonní ovoce, goji semínka, med
-
svačina
Nastrouhané jablko s mrkví, kešu oříšky
-
oběd
Domácí tortilly s fazolemi, sýrem, BBQ omáčkou a čerstvým zeleninovým salátkem
-
svačina 2
Cottage sýr, čerstvá zelenina
-
večeře
Hovězí vývar
Středa
-
snídaně
Domácí špaldové palačinky s tvarohem, sezonní ovoce, skořice
-
svačina
Proteinový drink, ořechy
-
oběd
Pečený losos na másle s bramborem, červená řepa, čerstvá zelenina
-
svačina 2
Řecký jogurt, skořice, arašídové máslo, ovoce
-
večeře
Brokolicový quiche (viz recept)
Čtvrtek
-
snídaně
Avokádová pomazánka, vejce, toast, máslo, paprika, domácí LC houska
-
svačina
100% kuřecí šunka, mozzarela, sezonní zelenina
-
oběd
Brokolicový quiche (viz recept)
-
svačina 2
MUG CAKE s proteinem a řeckým jogurtem
-
večeře
Domácí Caesar salát s domácím dresingem
Pátek
-
snídaně
Domácí proteinové lívanečky s tvarohem, ovocem, arašídovým máslem a skořicí
-
svačina
Mozzarela, cherry rajčátka a knäckebrot
-
oběd
Hovězí steak s čerstvou zeleninou a brusinkovou omáčkou
-
svačina 2
Nastrouhané jablko s mrkví
-
večeře
Míchaná vajíčka s žitným chlebem, sýr, máslo, slanina, zeleninový salát s červenou řepou
Brokolicový quiche
Nutriční hodnoty na 1 porci / kus
483 kcal
17,5 g bílkovin
32,5 g tuků
27,5 g sacharidů
Suroviny
Na těsto:
300 g celozrnné špaldové mouky hladké
130 g přepuštěného másla (+ 20 g na vymazání formy)
30 ml polotučného mléka (můžete nahradit rostlinným mlékem)
2 ks vejce
200 g fazolí v suchém stavu na zatížení těsta (nebo cizrny v suchém stavu)
sůl a pepř
Na náplň:
400 g brokolice (očištěné)
200 g sýr cottage
200 ml kokosové smetany (můžete použít i 12% smetanu ke šlehání)
4 ks vejce
40 g parmazánu
20 g sušených rajčat bez oleje
sůl a pepř
Postup
1 Do větší mísy nasypte celozrnnou mouku.
2 Rozpusťte máslo a nalijte ho do menší misky, přidejte mléko, vejce, sůl a pepř a vyšlehejte. Směs nalijte do mísy k celozrnné mouce.
3 Vypracujte těsto, zabalte do fólie a nechejte 30 minut odležet v ledničce.
4 Mezitím si uvařte brokolici: Do hrnce napusťte dostatečné množství vody, osolte ji a přiveďte k varu. Do vroucí vody vložte brokolici, plamen snižte na střední stupeň a uvařte ji doměkka (cca 10 minut) a předehřejte si troubu na 180 °C.
5 Připravte si kulatou formu (∅ 25 cm) a vymažte ji zbylým přepuštěným máslem nebo vyložte pečicím papírem.
6 Vychlazené těsto z ledničky propracujte a vyválejte z něj plát. Ten pomocí válečku přemístěte do připravené formy. Těsto natlačte do okrajů formy a dno propíchejte vidličkou.
7 Těsto je vhodné zatížit třeba fazolemi nebo cizrnou v suchém stavu: Na vyválené těsto do formy položte pečicí papír a fazole vysypejte na něj.
8 Dejte do trouby a pečte 14 minut při 180 °C. Pak z trouby vyjměte a odstraňte pečicí papír s fazolemi.
9 Na těsto dejte uvařenou brokolicí.
10 V misce vyšlehejte smetanu s vejci k nim přimíchejte cottage, parmazán, sušená rajčata, sůl a pepř a touto směsí brokolici zalijte.
11 Quiche vraťte zpátky do trouby a pečte dalších 30 minut.
12 Hotový quiche nakrájejte na cca 8 dílů a podávejte.
Dobrou chuť!