Borůvky jsou chutné samotné, tak i přidané do jakéhokoli dezertu. A kdo jich nemá dost, tak přináším zajímavý zdravý receptík!
Pondělí
-
snídaně
Vejce natvrdo, slanina, celozrnný chlebík, sýr, červená řepa, máslo
-
svačina
Tvaroh s ovesnými vločkami, medem a ovocem
-
oběd
Tilapie s grilovanou zeleninou, opečeným bramborem a grilovanou zeleninou
-
svačina 2
Pomerančový fresh, oříšky
-
večeře
Arašídové kuřecí řízky se salátem (viz recept 4.týden)
Úterý
-
snídaně
Caprese jednohubky (cherry rajčátka, mini mozzarela, bazalkové listy, olivový olej)
-
svačina
Nastrouhané jablko s mrkví, kešu oříšky
-
oběd
Kuřecí prsa opečená v troubě s batátovými hranolky a lehkým salátkem
-
svačina 2
Banánové smoothie s proteinem a mlékem
-
večeře
Karbanátky s bramborovou kaší a okurkový salát
Středa
-
snídaně
Domácí špaldové palačinky s tvarohem, sezonní ovoce, skořice
-
svačina
Proteinový drink, ořechy
-
oběd
Kuřecí prsa opečená v troubě s batátovými hranolky a lehkým salátkem
-
svačina 2
Řecký jogurt, skořice, arašídové máslo, ovoce
-
večeře
Krevetový salát
Čtvrtek
-
snídaně
Borůvková galette z ovesných vloček (viz recept)
-
svačina
100% kuřecí šunka, mozzarela, sezonní zelenina
-
oběd
Brokolicový quiche (viz recept 15. týden)
-
svačina 2
MUG CAKE s proteinem a řeckým jogurtem
-
večeře
Domácí Caesar salát s domácím dresingem
Pátek
-
snídaně
Caprese jednohubky (cherry rajčátka, mini mozzarela, bazalkové listy, olivový olej)
-
svačina
Borůvková galette z ovesných vloček (viz recept)
-
oběd
Hovězí steak s čerstvou zeleninou a brusinkovou omáčkou
-
svačina 2
Zelenina a ořechy
-
večeře
Míchaná vajíčka s žitným chlebem, sýr, máslo, slanina, zeleninový salát s červenou řepou
Borůvková galette z ovesných vloček
Nutriční hodnoty na 1 porci / kus
140 kcal
3 g bílkovin
8 g tuků
14 g sacharidů
Suroviny
200 g ovesných vloček
70 g kokosového oleje
2 PL medu / nebo stévie
150 g borůvek
1 PL rýžové mouky
1/2 citronu (šťáva)
Špetka soli
Postup
1 Troubu předehřejte na 180 °C.
2 Vločky smíchejte s kokosovým olejem, solí, medem či stévií a přidejte cca 4 lžíce studené vody.
3 Smíchejte, z těsta vytvořte kuličku a dejte zatím do lednice.
4 V misce smíchejte borůvky, sůl, rýžovou mouku a šťávu z půlky citronu.
5 Vyndejte těsto z lednice, vyválejte do tvaru kruhu.
5 Do středu kruhu naskládejte připravené borůvky a okraje těsta ohněte směrem ke středu (z těsta z ovesných vloček, to jde o trochu hůř, ale jde to!).
7 Galette přemístěte na plech s pečicím papírem a dejte péct na 35 minut při teplotě 180 °C.
TIP: Podávejte s bílým jogurtem.
Dobrou chuť!