Jídelníček na 26. – 30. 4. s receptem na borůvkovou galette z ovesných vloček

Borůvky jsou chutné samotné, tak i přidané do jakéhokoli dezertu. A kdo jich nemá dost, tak přináším zajímavý zdravý receptík!

Pondělí

  • snídaně

    Vejce natvrdo, slanina, celozrnný chlebík, sýr, červená řepa, máslo

  • svačina

    Tvaroh s ovesnými vločkami, medem a ovocem

  • oběd

    Tilapie s grilovanou zeleninou, opečeným bramborem a grilovanou zeleninou

  • svačina 2

    Pomerančový fresh, oříšky

  • večeře

    Arašídové  kuřecí řízky se salátem (viz recept 4.týden)

Úterý

  • snídaně

    Caprese jednohubky (cherry rajčátka, mini mozzarela, bazalkové listy, olivový olej)

  • svačina

    Nastrouhané jablko s mrkví, kešu oříšky

  • oběd

    Kuřecí prsa opečená v troubě s batátovými hranolky a lehkým salátkem

  • svačina 2

    Banánové smoothie s proteinem a mlékem

  • večeře

    Karbanátky s bramborovou kaší a okurkový salát

Středa

  • snídaně

    Domácí špaldové palačinky s tvarohem, sezonní ovoce, skořice

  • svačina

    Proteinový drink, ořechy

  • oběd

    Kuřecí prsa opečená v troubě s batátovými hranolky a lehkým salátkem

  • svačina 2

    Řecký jogurt, skořice, arašídové máslo, ovoce

  • večeře

    Krevetový salát

Čtvrtek

  • snídaně

    Borůvková galette z ovesných vloček (viz recept)

  • svačina

    100% kuřecí šunka, mozzarela, sezonní zelenina

  • oběd

    Brokolicový quiche (viz recept 15. týden)

  • svačina 2

    MUG CAKE s proteinem a řeckým jogurtem

  • večeře

    Domácí Caesar salát s domácím dresingem

Pátek

  • snídaně

    Caprese jednohubky (cherry rajčátka, mini mozzarela, bazalkové listy, olivový olej)

  • svačina

    Borůvková galette z ovesných vloček (viz recept)

  • oběd

    Hovězí steak s čerstvou zeleninou a brusinkovou omáčkou

  • svačina 2

    Zelenina a ořechy

  • večeře

    Míchaná vajíčka s žitným chlebem, sýr, máslo, slanina, zeleninový salát s červenou řepou

Borůvková galette z ovesných vloček

Nutriční hodnoty na 1 porci / kus

140 kcal 

3 g bílkovin

8 g tuků

14 g sacharidů

Suroviny

200 g ovesných vloček

70 g kokosového oleje

2 PL medu / nebo stévie

150 g borůvek

1 PL rýžové mouky

1/2 citronu (šťáva)

Špetka soli

Postup

1 Troubu předehřejte na 180 °C.

2 Vločky smíchejte s kokosovým olejem, solí, medem či stévií a přidejte cca 4 lžíce studené vody.

3 Smíchejte, z těsta vytvořte kuličku a dejte zatím do lednice.

4 V misce smíchejte borůvky, sůl, rýžovou mouku a šťávu z půlky citronu.

5 Vyndejte těsto z lednice, vyválejte do tvaru kruhu.

5 Do středu kruhu naskládejte připravené borůvky a okraje těsta ohněte směrem ke středu (z těsta z ovesných vloček, to jde o trochu hůř, ale jde to!).

7 Galette přemístěte na plech s pečicím papírem a dejte péct na 35 minut při teplotě 180 °C.

TIP: Podávejte s bílým jogurtem.

Dobrou chuť!






Celkem 2 komentářů

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat