Jídelníček na 10. – 15. 5. s receptem na celozrnné těstoviny s avokádovou omáčkou

Těstoviny a avokádo je skvělá kombinace. A pokud ještě vyměníte klasické těstoviny za ty celozrnné, vaše tělo vám poděkuje! Tak vzhůru do přípravy!

Pondělí

  • snídaně

    Čokoládové cookies

  • svačina

    Zelenina, celozrnný chlebík, gervais

  • oběd

    Kuřecí prsa opečená v troubě, opečený brambor, červené zelí

  • svačina 2

    Hořká čokoláda

  • večeře

    Celozrnné těstoviny s avokádovou omáčkou (viz recept)

Úterý

  • snídaně

    Míchaná vejce, žitný chlebík, gervais, 90%, šunka, paprika

  • svačina

    Ovocná miska s oříšky a kandovaným ovocem

  • oběd

    Celozrnné gnocchi s houbami

  • svačina 2

    Zelenina, oříšky, rýžový chlebík

  • večeře

    Čočka s bylinkami (čočka, olivový olej, šalotka, česnek, koriandr, medvědí česnek, tymián, mrkev, petřzel, sůl a pepř)

Středa

  • snídaně

    Vejce natvrdo, žitný chlebík, ghee, tvrdý sýr, zelenina, oříšky

  • svačina

    Proteinový drink, ořechy

  • oběd

    Domácí hamburger (mleté hovězí, celozrnná houska, zelenina, BBQ omáčka)

  • svačina 2

    Tvaroh s proteinem a kakaem, maliny

  • večeře

    Steak tuňák se zeleninou a šťouchané brambory

Čtvrtek

  • snídaně

    Domácí špaldové palačinky s tvarohem, sezonní ovoce, skořice

  • svačina

    100% kuřecí šunka, mozzarela, sezonní zelenina

  • oběd

    Celozrnné těstoviny s avokádovou omáčkou

  • svačina 2

    Pomerančový fresh s mrkví

  • večeře

    Batátová polévka s kari

Pátek

  • snídaně

    Domácí proteinové palačinky s arašídovým máslem, čerstvou zeleninou a nastrouhaným kokosem

  • svačina

    Jahodová galette

  • oběd

    Krůtí prsa opečená v troubě, bulgur a čerstvá zelenina

  • svačina 2

    Bílý jogurt s ovocem doslazený medem

  • večeře

    Avochlebík s vajíčkem a čerstvou zeleninou

Celozrnné těstoviny s avokádovou omáčkou

Nutriční hodnoty na 1 porci 

433 kcal 

17,5 g bílkovin

20 g tuků

43 g sacharidů

Suroviny na 4 porce

250 g celozrnných těstovin v suchém stavu

80 g parmazánu

200 g avokáda

1 ČL sušeného česneku

2 ČL olivového oleje

250 ml sójového, nebo polotučného mléka

sůl

Postup

1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu a poté je sceďte.

2 Přibližně ½ parmazánu schovejte na podávání a zbývající parmazán spolu s ostatními surovinami rozmixujte.

3 Rozpalte pánev a poté na ni nalijte rozmixovanou směs. Směs nechte 5 minut prohřát na mírném plameni.

4 Do omáčky vložte scezené těstoviny a promíchejte.

5 Hotovou směs posypejte parmazánem a podávejte.






Celkem 2 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Pečené kuřecí paličky

1h a 10min
(1 hlasů)

Polévka z máslové dýně bez smetany

35min
(4 hlasů)

Květákový mozeček

25min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat