Tradiční kuřecí v netradiční rajčatové omáčce. Opravdu delikátní!
Pondělí
-
snídaně
Vejce na tvrdo, žitný chlebík, ghee, tvrdý sýr, zelenina, oříšky
-
svačina
Bílý jogurt s ovocem a oříšky
-
oběd
Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s mozzarelou (viz. recept)
-
svačina 2
Pomerančový fresh
-
večeře
Steak z tuňáka se zeleninou a šťouchané brambory
Úterý
-
snídaně
Celozrnné palačinky s jogurtem, medem, ovocem a arašídové máslo
-
svačina
Celozrnná houska s gervais
-
oběd
Opečený losos s grilovanou zeleninou a opečené brambory
-
svačina 2
Zelenina, oříšky a rýžový chlebík
-
večeře
Avochlebík s vajíčkem, uzeným lososem a čerstvou zeleninou
Středa
-
snídaně
Proteinová kaše z ovesných vloček, ovoce, chia semínka, oříšky
-
svačina
Proteinový drink, ořechy
-
oběd
Kuřecí tortila s fazolkami, cherry rajčátky, cheddarem a ledový salát
-
svačina 2
Tvaroh s kakaem
-
večeře
Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s mozzarelou (viz. recept)
Čtvrtek
-
snídaně
Domácí špaldové palačinky s tvarohem, sezonní ovoce, skořice
-
svačina
Nastrouhaná mrkev s jablkem
-
oběd
Celozrnné těstoviny s avokádovou omáčkou
-
svačina 2
100% kuřecí šunka, mozzarela, sezónní zelenina
-
večeře
Salát s falafelem (ledový salát, ředkvička, červená řepa) a medovo-hořčičný dresing
Pátek
-
snídaně
Vejce na tvrdo, celozrnný chlebík s ghee, cibulka, krůtí párek (90% masa)
-
svačina
Malinová galette
-
oběd
Krůtí prsa opečená v troubě, bulgur a čerstvá zeleniny
-
svačina 2
Bílý jogurt s ovocem doslazený medem
-
večeře
Avochlebík s vajíčkem, čerstvou zeleninou a domácím dresingem
Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s mozzarellou
Nutriční hodnoty na 1 porci / kus
468 kcal
36 g bílkovin
16 g tuků
48 g sacharidů
Suroviny na 4 porce
240 g celozrnných těstovin (nebo rýže)
400 g kuřecích prsou
1 lžíce oleje
1 malá bílá cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
1 plechovka krájených rajčat
1 lžička sušené bazalky
2 lžíce nasekané pažitky
150 g mozzarelly
Sůl a pepř
Postup
1 Těstoviny uvařte v osolené vodě po dobu uvedenou na obalu.
2 Kuřecí prsa osolte, a opepřete.
3 V pánvi rozehřejte olivový olej, prsa opečte zprudka z obou stran. Z jedné strany cca 3 minuty a z druhé 4 minuty.
4 Prsa vyndejte z pánve a odložte na později. Pánev nechte na plotýnce a na zbylém výpeku opečte najemno nakrájenou cibulku společně s česnekem.
5 Opékejte 2 minuty. Přidejte rajčatový protlak, zamíchejte, přidejte rajčata, bazalku a pažitku.
6 Vařte na středním ohřevu 5 minut. Pokud se rajčata budou přichytávat, podlijte je troškou vody.
7 Do pánve teď vraťte prsa, každé prso polijte lžíci rajčatové omáčky z pánve a posypte nastrouhanou mozzarellou, nebo mozzarellou nakrájenou na plátky.
8 Pánev přiklopte pokličkou a ohřívejte, dokud se mozzarella nerozpustí. (5 minut)
9 Maso a omáčku rozdělte do 4 talířů a podávejte s celozrnnými těstovinami nebo rýží.
Dobrou chuť!