Jídelníček na 17. – 21. 5. s receptem na kuřecí prsa v rajčatové omáčce

Tradiční kuřecí v netradiční rajčatové omáčce. Opravdu delikátní!

Pondělí

  • snídaně

    Vejce na tvrdo, žitný chlebík, ghee, tvrdý sýr, zelenina, oříšky

  • svačina

    Bílý jogurt s ovocem a oříšky

  • oběd

    Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s mozzarelou (viz. recept)

  • svačina 2

    Pomerančový fresh

  • večeře

    Steak z tuňáka se zeleninou a šťouchané brambory

Úterý

  • snídaně

    Celozrnné palačinky s jogurtem, medem, ovocem a arašídové máslo

  • svačina

    Celozrnná houska s gervais

  • oběd

    Opečený losos s grilovanou zeleninou a opečené brambory

  • svačina 2

    Zelenina, oříšky a rýžový chlebík

  • večeře

    Avochlebík s vajíčkem, uzeným lososem a čerstvou zeleninou

Středa

  • snídaně

    Proteinová kaše z ovesných vloček, ovoce, chia semínka, oříšky

  • svačina

    Proteinový drink, ořechy

  • oběd

    Kuřecí tortila s fazolkami, cherry rajčátky, cheddarem a ledový salát

  • svačina 2

    Tvaroh s kakaem

  • večeře

    Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s mozzarelou (viz. recept)

Čtvrtek

  • snídaně

    Domácí špaldové palačinky s tvarohem, sezonní ovoce, skořice

  • svačina

    Nastrouhaná mrkev s jablkem

  • oběd

    Celozrnné těstoviny s avokádovou omáčkou

  • svačina 2

    100% kuřecí šunka, mozzarela, sezónní zelenina

  • večeře

    Salát s falafelem (ledový salát, ředkvička, červená řepa) a medovo-hořčičný dresing

Pátek

  • snídaně

    Vejce na tvrdo, celozrnný chlebík s ghee, cibulka, krůtí párek (90% masa)

  • svačina

    Malinová galette

  • oběd

    Krůtí prsa opečená v troubě, bulgur a čerstvá zeleniny

  • svačina 2

    Bílý jogurt s ovocem doslazený medem

  • večeře

    Avochlebík s vajíčkem, čerstvou zeleninou a domácím dresingem

Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s mozzarellou

Nutriční hodnoty na 1 porci / kus

468 kcal 

36 g bílkovin

16 g tuků

48 g sacharidů

Suroviny na 4 porce

240 g celozrnných těstovin (nebo rýže)

400 g kuřecích prsou

1 lžíce oleje

1 malá bílá cibule

1 stroužek česneku

1 lžíce rajčatového protlaku

1 plechovka krájených rajčat

1 lžička sušené bazalky

2 lžíce nasekané pažitky

150 g mozzarelly

Sůl a pepř

Postup 

1 Těstoviny uvařte v osolené vodě po dobu uvedenou na obalu.

2 Kuřecí prsa osolte, a opepřete.

3 V pánvi rozehřejte olivový olej, prsa opečte zprudka z obou stran. Z jedné strany cca 3 minuty a z druhé 4 minuty.

4 Prsa vyndejte z pánve a odložte na později. Pánev nechte na plotýnce a na zbylém výpeku opečte najemno nakrájenou cibulku společně s česnekem.

5 Opékejte 2 minuty. Přidejte rajčatový protlak, zamíchejte, přidejte rajčata, bazalku a pažitku.

6 Vařte na středním ohřevu 5 minut. Pokud se rajčata budou přichytávat, podlijte je troškou vody.

7 Do pánve teď vraťte prsa, každé prso polijte lžíci rajčatové omáčky z pánve a posypte nastrouhanou mozzarellou, nebo mozzarellou nakrájenou na plátky.

8 Pánev přiklopte pokličkou a ohřívejte, dokud se mozzarella nerozpustí. (5 minut)

9 Maso a omáčku rozdělte do 4 talířů a podávejte s celozrnnými těstovinami nebo rýží.

Dobrou chuť!






Celkem 2 komentářů

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat