Jídelníček na 31. 5. – 4. 6. s receptem na chilli con carne
Jídelníček na 31. 5. – 4. 6. s receptem na chilli con carne.
Autor: Shutterstock
Máš ráda pikantní jídla? Pak je moje chilli con carne s hovězím masem ideálním chodem pro dnešní oběd. Jeho příprava sice chvilku trvá, ale určitě oceníš, že ho zvládneš uvařit, kromě přílohy, v jednom hrnci.
Pondělí
-
snídaně
Malinový parfait
-
svačina
Zeleninová miska s ořechy
-
oběd
Chilli con carne (viz recept)
-
svačina 2
Fresh z jablka a pomeranče
-
večeře
Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Úterý
-
snídaně
Vejce natvrdo, bezlepkový chlebík, gervais, červená řepa a balkánský sýr
-
svačina
Proteinový drink
-
oběd
Salátek s tofu, quinoou a červenou řepou
-
svačina 2
Zelenina, oříšky a rýžový chlebík
-
večeře
Losos upečený v troubě s bramborovou kaší
Středa
-
snídaně
Banánové lívance – banán, vejce, protein, skořice, kapka stévie
-
svačina
Ovoce, med a arašídy
-
oběd
Chilli con carne (viz recept)
-
svačina 2
Tvaroh s kakaem
-
večeře
Opečená kuřecí křidélka v troubě, rýže, čerstvá zelenina
Čtvrtek
-
snídaně
Řecký jogurt s proteinem, ovoce, med a chia semínka
-
svačina
Nastrouhaná mrkev s jablkem
-
oběd
Celozrnné těstoviny s avokádovou omáčkou
-
svačina 2
Bílý jogurt s ovocem doslazený medem
-
večeře
Carpaccio z červené řepy a černé olivy
Pátek
-
snídaně
Vejce natvrdo, celozrnný chlebík s ghee, cibulka, krůtí párek (90 % masa)
-
svačina
Malinová galette
-
oběd
Krůtí prsa opečená v troubě, bulgur a čerstvá zelenina
-
svačina 2
Bílý jogurt s ovocem s čekankovým sirupem
-
večeře
Vejce natvrdo, celozrnný chlebík s ghee, cibulka, krůtí párek (90 % masa)
Chilli con carne
Nutriční hodnoty na 1 porci / kus
640 kcal / 31 g B / 21 g T /74 g S
Suroviny na 4 porce
100 g červené papriky
100 g červené cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička mleté papriky (sladké)
1 lžička kajenského pepře
400 g mletého hovězího masa
300 ml vývaru zeleninový/hovězí/drůbeží
800 g loupaných krájených rajčat z plechovky
400 g předvařených červených fazolí
250 g bílé rýže basmati v suchém stavu
čerstvý koriandr k podávání
sůl a pepř
Postup přípravy
- Očisti červenou papriku a nakrájej ji na menší kousíčky.
Cibuli nakrájej najemno a česnek nakrájej na plátky.
- Ve větší hlubší pánvi rozehřej 1 lžíci olivového oleje, přidej nakrájenou papriku, cibuli, česnek, sladkou papriku, kajenský pepř a vše nech na pánvi osmažit cca 2 minuty (mírný plamen)
- Do pánve přidej mleté hovězí maso a za stálého míchání opékej cca 10–15 minut.
- Do pánve nalij vývar a přidejte předvařené fazole, rajčata z plechovky, sůl a pepř.
Poté sniž plamen a pánev přiklop pokličkou,
- Směs nech za občasného promíchání vařit cca 20–30 minut.
- Mezitím si uvař v hrnci či v rýžovaru rýži basmati podle návodu na obalu.
- Hotové chilli con carne z pánve podávej s uvařenou rýží a čerstvým koriandrem.
DOBROU CHUŤ!