Listové těsto je opravdu vynález století. Lze s ním kouzlit sladce i slaně. Tyto košíčky jsou skvělou slanou variantou. Dobrou chuť :)
Pondělí
-
snídaně
Míchaná vejce na cibulce, rýžový chlebík, zelenina
-
svačina
Borůvková galette
oběd
Hovězí steak, zelené fazolky, guacamole
-
svačina 2
Řecký jogurt, rýžové vločky, protein, ovoce
-
večeře
Opečené brambory, kuřecí prsa, zelenina
Úterý
-
snídaně
Vejce natvrdo, celozrnný chlebík, ghee, 90% šunka
-
svačina
Nastrouhaná mrkev, jablko, kešu
-
oběd
Hovězí vývar
-
svačina 2
Ovocná miska, mandle, slunečnicová semínka
-
večeře
Krůtí steak, čerstvý zeleninový salát, domácí česnekový dresink
Středa
-
snídaně
Banánové lívance – banán, vejce, protein, skořice, kapka stévie
-
svačina
Bílý jogurt, ovesné vločky, ovoce, arašídové máslo
-
oběd
Košíčky z listového těsta se špenátem a uzeným lososem (viz recept)
-
svačina 2
Zelenina a semínka/ořechy
-
večeře
Domácí Caesar salát
Čtvrtek
-
snídaně
Ovesná kaše s mlékem, ovoce, sypaný kokos, slunečnicová semínka
-
svačina
Ředkvičky, žitný chlebík, máslo
-
oběd
Kuřecí prsa, mrkvové pyré
-
svačina 2
Bílý jogurt s ovocem doslazený medem
-
večeře
Košíčky z listového těsta se špenátem a uzeným lososem (viz recept)
Pátek
-
snídaně
Míchaná vejce na cibulce, ghee, kváskový chléb, červená řepa
-
svačina
Tvaroh s proteinem, ovoce
-
oběd
Losos, bramborová kaše, čerstvá sezonní zelenina, ghee
-
svačina 2
Bílý jogurt s ovocem a medem
-
večeře
Hovězí vývar s nudlemi
Košíčky z listového těsta se špenátem a uzeným lososem
Suroviny na 8 porcí
100 g uzeného lososa
1 cibule
200 ml šlehačky
100 g špenátu
50 g strouhaného sýra typu eidam
2 vejce
1 balení listového těsta
20 ml oleje
1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
Postup
45 minut na přípravu
1 Připravíme si formičky na muffiny. Z listového těsta vykrajujeme kolečka o průměru našich forem a ta do formiček upěchujeme. Propícháme je vidličkou a pečeme pět minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
2 Lososa i cibuli zbavenou slupky nakrájíme na malé kostičky. Ty pak opečeme v hlubší pánvi na oleji. Přidáme špenát a chvíli opékáme.
3 Do pánve přilijeme smetanu a rozpustíme vaničku bujonu. Přivedeme k varu a pak ztlumíme plamen.
4 Špenátovou směs necháme vychladnout, pak do ní zamícháme vejce a strouhaný sýr.
5 Do každého upečeného košíčku navršíme připravenou směs. Pečeme dalších deset až dvanáct minut na 160 stupňů.
Dobrou chuť!