Jídelníček na 16. 8. – 20. 8. s receptem na proteinovou magnum zmrzlinu
Jídelníček na 16. 8. – 20. 8. s receptem na proteinovou magnum zmrzlinu.
Autor: Shutterstock
Dokážeš si představit léto bez zmrzliny? My taky ne. O to víc, když ji můžeš mít domácí, s pořádnou náloží proteinů, křupavou čokoládovou polevou a karamelem uvnitř...
Pondělí
-
snídaně
Banánové lívance
-
svačina
Kedlubna, žitný chlebík, máslo
-
oběd
Opečené kuře s bramborem a zeleninovým salátem
-
svačina 2
90% šunka, celozrnná houska, okurka
-
večeře
Losos v troubě, bramborová kaše, zeleninový salát
Úterý
-
snídaně
Vejce natvrdo, kváskový chléb, ghee, šunka, cherry rajčátka
svačina
Proteinová magnum zmrzka (viz recept)
-
oběd
Hovězí vývar s nudlemi
-
svačina 2
Mozzarela, cherry rajčátka, knäckebrot
-
večeře
Krevetový salát s ředkvičkou, olivovým olejem a kešu
Středa
-
snídaně
Míchaná vajíčka se šunkou a sýrem, kváskový chlebík, červená řepa
-
svačina
Bílý jogurt, ovesné vločky, ovoce, arašídové máslo
-
oběd
Hovězí steak, zeleninový salát
-
svačina 2
Proteinová magnum zmrzka (viz recept)
-
večeře
Nepečený rýžovo-tvarohový koláč
Čtvrtek
-
snídaně
Ovesná kaše s mlékem, ovoce, ořechy, protein, chia semínka
-
svačina
Tvaroh s medem, ovoce, ořechy
-
oběd
Kuřecí prsa, batátové hranolky, zelenina
-
svačina 2
Bílý jogurt s ovocem doslazený medem
-
večeře
Krevetový salátek s citronovým dresingem
Pátek
-
snídaně
Míchaná vejce na cibulce, ghee, rýžový chlebík, červená řepa
-
svačina
Tvaroh s proteinem, ovoce
-
oběd
Tilapie, čerstvá sezonní zelenina, rýže basmati
-
svačina 2
Bílý jogurt s ovocem, med
-
večeře
Kuřecí prso s rýží, cherry rajčátka s olivovým olejem
Proteinová magnum zmrzka
1 porce obsahuje 1 nanuk
237 kcal
24 g sacharidů
11 g tuků
9 g bílkovin
Na 4 porce
Zmrzlina:
2 banány
60 g vanilkového proteinu
1/2 čajové lžičky mleté vanilky
100 ml rostlinného mléka
10 g ořechového másla
Poleva:
100 g čokoládových peciček
1 čajová lžička kokosového oleje
Postup
- Do mixéru nasyp zmražené kousky banánu, odměrku proteinu, půl lžičky mleté vanilky, trochu rostlinného mléka a začni mixovat. Mléko přilévej postupně do mixéru
- Do připravených formiček začni nalévat rozmixovanou směs. Do středu nanuku přidej po lžičce ořechového másla s příchutí slaný karamel a dej přes noc do mrazáku
- Druhý den si rozehřej čokoládové pecičky s lžičkou kokosového oleje a jednotlivé nanuky postupně namáčej do rozteklé čokolády. Nech vychladit v mrazáku na cca 4 hodiny.