Všichni fanoušci vegetariánských jídel pozor! Tato lahodná kombinace květáku a variace na pizzu nemá jen nízký obsah sacharidů, ale také opravdu vynikající.
Low-carb – neboli nízkosacharidové recepty jsou velmi oblíbené. Protože s nimi můžete bez váhání hodovat i s ohledem na svou postavu. A nemusíte se vzdávat ani něčeho tak lahodného, jako je pizza! Tato varianta s květákem místo normálního těsta dělá z receptu nízkosacharidovou lahůdku. A vynikající posypka s mozzarellou zajistí jedinečný chuťový zážitek.
Low-carb květáková pizza
Ingredience
1 květák
60 g mouky
1 vejce
jodizovaná sůl
pepř
60 g strouhanky
60 g strouhaného parmazánu
2 lžičky italských bylinek
1/2 lžičky česnekového prášku
1 lžička oregano
1 lžička mletá paprika
2 lžíce rajčatového protlaku
trochu vody
1/2 lžičky italských bylinek
1 odměrka mozzarelly se sníženým obsahem tuku
trochu lístků bazalky
Příprava
1 Troubu předehřejeme na 180 °C. Květák nakrájíme velkým nožem na 4 plátky. Ujistěte se, že řezné plochy jsou co nejrovnější.
2 V hrnci s lehce osolenou vroucí vodou uvaříme plátky na středně vysokém ohni 3 až 4 minuty. Vyjmeme, opláchneme studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou.
3 Na talíř dáme mouku. V jiné misce rozšleháme vejce s trochou soli a pepře. V misce smícháme strouhanku, parmezán, italské bylinky, česnek, pepř, papriku a sůl. Plátky květáku obalíme v trojobalu – mouka, vejce a strouhanka s bylinkami.
4 Květákové řízky položíme na plech vyložený pečicím papírem.
5 Na omáčku smícháme olej, rajčatový protlak, vodu, sůl, pepř a italské bylinky. Mozzarellu nakrájíme na plátky.
6 Květákový řízek potřeme rajčatovou omáčkou a poklademe mozzarellou.
7 Pečeme ve střední části trouby asi 15 minut. Posypeme čerstvou bazalkou. A vychutnáváme si!
Zdroj: názor autora - celý článek