Konečně přestávka na oběd, ale při pohledu do obědové krabičky, kterou jste si přinesli s sebou z domu, jen lhostejně krčíte rameny?
Pokud jde o jídlo, máme tendenci sklouznout k rutině a připravovat stále stejné pokrmy. Takže každá inspirace potěší. Svačinoví šneci jsou perfektní na to, abyste si je vzali s sebou – ať už na polední pauzu, filmový večer s přáteli nebo – až teploty snad brzy opět stoupnou – na další piknik v parku. Recept navíc není vůbec složitý.
Svačinoví šneci se sýrem a slaninou
Ingredience pro 4 osoby
Na těsto
20 gramů čerstvého droždí
135 ml vlažné vody
275 gramů pšeničné hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 špetka cukru
1 lžička soli
Na náplň
6 tyčinek jarní cibulky
2 lžíce pesta z medvědího česneku (jako alternativu můžete použít i zelené pesto)
2 lžíce smetanového sýra
Čerstvě umletý pepř podle chuti
125 g plátků slaniny
1 balení jemných oříškových plátků sýra
Příprava
1. Na těsto rozpustíme droždí ve vlažné vodě, dáme do mísy se zbylými ingrediencemi a ručním mixérem vypracujeme hladké těsto. Poté necháme 45 minut kynout.
2. Troubu předehřejeme na 190 °C.
3. Jarní cibulky nakrájíme na tenké plátky a připravíme si ostatní ingredience na náplň.
4. Pracovní plochu poprášíme moukou a těsto rozválíme na tenký plát do tvaru obdélník.
5. V malé misce promícháme pesto a smetanový sýr a dochutíme pepřem.
6. Směsí potřeme vyválené těsto a poklademe jarní cibulkou, slaninou a sýrem.
7. Vše pevně svineme a roládu nakrájíme na plátky silné asi 3 cm. Poté šneky pečeme na plechu v předehřáté troubě 10 až 15 minut dozlatova.
8. Pokud byste chtěli svačinové rolky vegetariánské, můžete náplň libovolně obměňovat, například sušenými rajčaty místo slaniny.
Zdroj: názor autora