Perfektní šnečková svačinka

Konečně přestávka na oběd, ale při pohledu do obědové krabičky, kterou jste si přinesli s sebou z domu, jen lhostejně krčíte rameny? 

Pokud jde o jídlo, máme tendenci sklouznout k rutině a připravovat stále stejné pokrmy. Takže každá inspirace potěší. Svačinoví šneci jsou perfektní na to, abyste si je vzali s sebou – ať už na polední pauzu, filmový večer s přáteli nebo – až teploty snad brzy opět stoupnou – na další piknik v parku. Recept navíc není vůbec složitý.

Svačinoví šneci se sýrem a slaninou

Ingredience pro 4 osoby

Na těsto

20 gramů čerstvého droždí

135 ml vlažné vody

275 gramů pšeničné hladké mouky

1 lžíce olivového oleje

1 špetka cukru

1 lžička soli

Na náplň

6 tyčinek jarní cibulky

2 lžíce pesta z medvědího česneku (jako alternativu můžete použít i zelené pesto)

2 lžíce smetanového sýra

Čerstvě umletý pepř podle chuti

125 g plátků slaniny

1 balení jemných oříškových plátků sýra

Příprava

1. Na těsto rozpustíme droždí ve vlažné vodě, dáme do mísy se zbylými ingrediencemi a ručním mixérem vypracujeme hladké těsto. Poté necháme 45 minut kynout.

2. Troubu předehřejeme na 190 °C.

3. Jarní cibulky nakrájíme na tenké plátky a připravíme si ostatní ingredience na náplň.

4. Pracovní plochu poprášíme moukou a těsto rozválíme na tenký plát do tvaru obdélník.

5. V malé misce promícháme pesto a smetanový sýr a dochutíme pepřem.

6. Směsí potřeme vyválené těsto a poklademe jarní cibulkou, slaninou a sýrem.

7. Vše pevně svineme a roládu nakrájíme na plátky silné asi 3 cm. Poté šneky pečeme na plechu v předehřáté troubě 10 až 15 minut dozlatova.

8. Pokud byste chtěli svačinové rolky vegetariánské, můžete náplň libovolně obměňovat, například sušenými rajčaty místo slaniny.

Zdroj: názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat