Veganská krémová sýrová pomazánka s česnekem

Kdo by nemiloval lahodně krémovou a lehce pikantní sýrovou pomazánku?

Dnes máme nachystáno eso v rukávu pro vegany i pro ty, kdo se snaží na jaře odlehčit svůj jídelníček, a chtějí omezit konzumaci mléčných a živočišných výrobků. Tato slaná veganská sýrová pomazánka je úžasně krémová, plná česneku a bylinek a její příprava je velmi snadná.

Zdravá, bez oleje a bez lepku!

Nejlepší na tomto receptu, kromě chuti a textury, je právě jeho jednoduchost. Na rozdíl od většiny veganských sýrů se zde nic nenamáčí, necedí, neodkapává apod. A dokonce nebudete potřebovat ani kešu ořechy… Cože? Ano, čtete správně. Tajnou přísadou této úžasné pomazánky je mandlová mouka. Zní to možná zvláštně, ale je to tak, a budete nám muset věřit. 

Co budete potřebovat?

Mandlová mouka: Po smíchání se všemi ostatními lahodnými přísadami se postará o krémovou texturu.

Neaktivní droždí: dodá sýrovou příchuť.

Citronová šťáva: pokud nemáte citronovou šťávu, můžete použít jablečný ocet.

Česnek: Ideální bude čerstvý česnek, nicméně dobře vám poslouží i česnekový prášek.

Bylinky: oregano, petržel, kopr, tymián a bazalka. Ideálně sušené.

Sůl: S přidáváním soli počkejte až po smíchání všeho dohromady, osolte dle chuti.

Veganská krémová sýrová pomazánka s česnekem a bylinkami

Ingredience

½ hrnku vody

¼ hrnku citronové šťávy nebo jablečného octa

1 ½ hrnku mandlové mouky

1 polévková lžíce neaktivního droždí

2 stroužky česneku

1 lžíce sušeného oregana

2 lžičky sušené petrželky

½ lžičky sušeného tymiánu

½ lžičky sušeného kopru

½ lžičky sušené bazalky

Sůl podle chuti

Postup

1 Do výkonného mixéru nebo food processoru přidejte vodu, citronovou šťávu, česnek a mandlovou mouku. Mixujte, dokud není textura hladká a krémová. Nejlepší pro tyto účely je mixér s otáčkami nad 20 000 RPM a pěchovadlem, kterým můžete v průběhu mixování stírat ulpělé zbytky ze stěn nádoby.

2 Směs přemístěte do malé mísy, přidejte droždí a bylinky, a míchejte, dokud se vše dobře nespojí. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí.

3 Uložte do uzavíratelné nádoby, a nechejte sýr odležet 1–2 hodiny v lednici, pokud dáváte přednost tužší konzistenci pomazánky.

4 Vychutnejte si dle libosti, namazané na krajíci chleba, v sendviči, na krekru apod.

Zdroje: názor autora - celý článek






Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat