Jídelníček 18. - 22.1. s receptem na celozrnné gnocchci s houbami

Přináším Ti další typy na kvalitní jídlo během dne a přidávám ještě recept na domácí gnocchi z celozrnné mouky s houbovou omáčkou. Je to pravé houbové potěšení. Dobrou chuť!

Pondělí

  • snídaně

    Avokádový puding - avokádo, holandské kakao, med, banán, mléko, vanilkový extrakt

  • svačina

    Zelenina, raciolky

  • oběd

    Batátový falafel - quinoa, předvařená cizrna,šalotka, batáty, petržel, koriandr, mouka z ovesných vloček

  • svačina 2

    Ovoce

  • večeře

    Kuřecí prsa pečená v troubě, brambory, zelenina

Úterý

  • snídaně

    Banánové lívance - Banán, vejce, protein, skořice,kapka stévie

  • svačina

    Bílý jogurt, ovoce

  • oběd

    Zeleninový salát dle vlastního výběru

  • svačina 2

    Jahodové smoothie - jahody, banán, mléko, protein, vanilka

  • večeře

    Kuřecí prsa, rýže, čerstvá/grilovaná zelenina

Středa

  • snídaně

    Amarantová kaše s banánem - am. kaše, banán,kokosové mléko, protein, arašídové máslo

  • svačina

    Kefír

  • oběd

    Hovězí vývar Caesar salát (kuřecí maso, ledový salát, krutonky, parmesán, caesar dresink)

  • svačina 2

    Hrst oříšků

  • večeře

    Grilovaný losos, bramborová kaše, hrst zeleniny

Čtvrtek

  • snídaně

    Ovená kaše (ovesné vločky, mléko, protein, ovoce, hrst oříšků

  • svačina

    Ovoce a bílý jogurt

  • oběd

    Celozrnné gnocchi s houbami - sušené houby, brambor, řepkový olej, ricotta, sušený tymián, špaldová mouka, vejce

  • svačina 2

    Přesnídávka

  • večeře

    Hovězí steak, brambory, grilované zelené fazolky

Pátek

  • snídaně

    Míchaná vejce na cibulce, toast, avokádová pomazánka, máslo, ředkvičky

  • svačina

    Ovocný jogurt

  • oběd

    Pečený losos s bramborami a se zeleninou

  • svačina 2

    Zelenina, hrst oříšků

  • večeře

    Odlehčené špagety

 

Celozrnné gnocchci s houbami

4 porce / 10 minut příprava / 45 minut vaření

Nutriční hodnoty na 1 porci

490 kcal

20 g bílkovin

10 g tuků

81 g sacharidů

Suroviny

50 g sušených hub

700 g brambor

1 lžička olivového oleje

250 g ricotty

2 lžičky sušeného tymiánu

200 g špaldové mouky cca 30 g na podsypání

1 lžička soli

1 menší vejce

Postup

1 Houby dáme do misky s vodou a dáme na stranu.

2 Brambory uvaříme ve slupce (cca 30 minut)

3  Na pánvi orestujeme na olivovém oleji houby (cca 10 minut).
Pak stáhneme z plotny, přidáme ricottu, tymián a dáme na stranu.

4 Uvařené brambory oloupeme a rozšťoucháme. Pak přidáme mouku, vejce a sůl.
 Vše promícháme a vytvoříme těsto.

5 Vezmeme si část těsta, tu rukama vyválíme do dlouhého hada, těsto odkrajujeme na noky a svrchu na každý nok decentně zatlačíme vidličkou.

6 Noky vaříme v osolené vroucí vodě. Hotové noky vyplavou na povrch.

7 Nakonec smícháme s ricottovou směsí a podáváme.

Dobrou chuť!






Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat