Jídelníček na 25. - 29.1. s receptem na skvělý a chutný batátový falafel

Máte rádi falafel? Mám tu pro Vás jeden super vymazlený recept na falafel s batáty! Tak rychle na něj :)

Pondělí

  • snídaně

    Vejce,cibulka, pečivo, fazole v rajčatové omáčce, slanina

  • svačina

    Ovoce + ořísky

  • oběd

    Kuřecí prsa, zeleninový salát, šťouchané brambory

  • svačina 2

    Pomerančový fresh

  • večeře

    Tilapie pečená v troubě, brambory, zelenina

Úterý

  • snídaně

    Banánové lívance - Banán, vejce, protein, skořice, kapka stévie

  • svačina

    Bílý jogurt, ovoce

  • oběd

    Zeleninový salát dle vlastního výběru

  • svačina 2

    Malinové smoothie - maliny, banán, jahoda kokosové mléko, protein, arašídové máslo

  • večeře

    Tuňákový salátek

Středa

  • snídaně

    Banánové lívance - Banán, vejce, protein, skořice, kapka stévie

  • svačina

    Zelenina + ořechy

  • oběd

    Hovězí vývar Caesar salát (kuřecí maso, ledový salát, krutonky, parmesán, caesar dresink))

  • svačina 2

    Jablko + protein

  • večeře

    Dýňová polévka

Čtvrtek

  • snídaně

    Ovesná kaše (ovesné vločky, mléko, protein, ovoce, hrst oříšků

  • svačina

    Ovoce a bílý jogurt

  • oběd

    Batátový falafel - quinoa, předvařená cizrna, šalotka, batáty, petržel, koriandr, mouka z ovesných vloček

  • svačina 2

    Cottage sýr + cherry rajčátka

  • večeře

    Karbanátky z hummusu + domácí česnekový dip

Pátek

  • snídaně

    Míchaná vejce na cibulce, toast, avokádová pomazánka, máslo, ředkvičky

  • svačina

    Hummus + tyčinky z mrkve

  • oběd

    Těstoviny aglio olio

  • svačina 2

    Zelenina, hrst oříšků

  • večeře

    Candát, opečené brambory, grolovaná zelenina

Batátový falafel

Nutriční hodnoty na 1 porci

430 kcal 

20 g bílkovin

10 g tuků

 65 g sacharidů

Suroviny

60 g quinoy

400 g předvařené cizrny

150 g batát

200 g mouky z ovesných vloček

1 šalotka

petrželová nať – hrst

koriandr – hrst

sůl, pepř na dochucení

Postup 

1 Začneme přípravou na batátové pyré.
2 Batátu oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Dejte na plech, který je vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C cca 30–40 minut doměkka.
3 Vyndejte z trouby a kousky batáty rozmixujte na hladké pyré.

4 Předehřejte troubu na 170 °C.

5 Quinou uvařte podle návodu na obalu.

6 Sceďte cizrnu a dejte společně s moukou z ovesných vloček, batátovým pyré, šalotkou, petrželí a koriandrem do mixéru.

7 Rozmixujte dohladka, přemístěte do misky a směs smíchejte s uvařenou quinoou. Dochuťte solí a pepřem.

8 Ze směsi vytvarujte kuličky, které pokládejte na pečicím papírem vyložený plech.

9 Pečte v troubě při 170 °C cca 30 minut.

Falafel je výborný podávat třeba v kombinace s hummusem. Dobrou chuť!






Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat