Kapustu jedni milují a druzí nenávidí. V salátu si ji ale zamilujete všichni! Dobrou chuť :)
Pondělí
-
snídaně
Caprese jednohubky ( cherry rajčátka, mini mozzarella, bazalkové listy, olivový olej)
-
svačina
Kváskový chléb s ghee, vejce a čerstvá zelenina
-
oběd
Caesar salát (kuřecí maso, ledový salát, krutonky, parmazán, caesar dresink)
-
svačina 2
MUG CAKE s proteinem a řeckým jogurtem
-
večeře
Kuřecí prsa opečená v troubě, batáty, čerstvá zelenina
Úterý
-
snídaně
Vaječná omeleta s rýžovým chlebíkem a zeleninou
-
svačina
Jahodová galette
-
oběd
Krůtí steak s čerstvou zeleninou a rýží
-
svačina 2
Ovoce a proteinový drink
-
večeře
Hovězí steak, čerstvý zeleninový salát, domácí česnekový dresing
Středa
-
snídaně
Banánové lívance – banán, vejce, protein, skořice, kapka stévie
-
svačina
Bílý jogurt, rýžové vločky, ovoce
-
oběd
Salát s růžičkovou kapustou (viz recept)
-
svačina 2
Zelenina a semínka/ořechy
-
večeře
Salát s růžičkovou kapustou (viz recept)
Čtvrtek
-
snídaně
Ovesná kaše s mlékem, ovoce, sypaný kokos, goji semínka
-
svačina
Ředkvičky, žitný chlebík, máslo
-
oběd
Celozrnné špagety s boloňskou omáčkou
-
svačina 2
Bílý jogurt s ovocem doslazený medem
-
večeře
Salát z řepy, falafel, balkánský sýr
Pátek
-
snídaně
Anglická snídaně
-
svačina
Tvaroh s proteinem, ovoce
-
oběd
Krůtí prsa opečená v troubě, brambory a čerstvá zelenina
-
svačina 2
Bílý jogurt s ovocem s čekankovým sirupem
-
večeře
Hovězí vývar s nudlemi
Salát s růžičkovou kapustou
Suroviny na 2 porce
Na salát
120 g čerstvého baby špenátu
1 sladká zralá hruška
velká hrst borůvek
velká hrst kešu oříšků
velká hrst sušených brusinek
hrst čerstvé hladkolisté petrželky
sůl a pepř
Na pečenou zeleninu
cca 15 menších brambor typu Grenaille
cca 500 g růžičkové kapusty
1 větší červená cibule
1 větší lžíce medu
2 lžíce olivového oleje
sůl pepř
Na zálivku
100 g bílého jogurtu
1 lžíce dijonské hořčice
1 menší stroužek česneku
nasekaná čerstvá petrželka
sůl a pepř
Postup
1 Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si zeleninu k pečení.
2 Omyjte brambory a rozkrájejte na poloviny nebo čtvrtiny – záleží na velikosti brambory.
3 Kapustičky očistěte od zvadlých nebo žlutých lístků a rozkrájejte je na poloviny.
4 V míse smíchejte brambory, kapustičky, med, olivový olej, sůl, pepř, přemístěte do pekáče a dejte do trouby péct na cca 30 minut.
5 Připravte zálivku. Smíchejte všechny ingredience dohromady. Pokud je zálivka příliš hustá, klidně ji malinko nařeďte vodou.
6 Nakrájejte hrušku na kostičky a nasekejte petrželku nahrubo.
7 Upečenou zeleninu dejte stranou a nechte lehce vychladnout, přimíchejte k ní špenát, hrušku, borůvky, brusinky a oříšky.
8 Na závěr salát přelijte připravenou zálivkou a podávejte
Dobrou chuť!
Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku.
Zdroje: Názor autora.