Ranní cvičení nabije energií celé tělo

Cvičení po ránu nabíjí energií a napomáhá metabolismu. Zároveň nastavuje pozitivní tón po zbytek dne. Díky němu setřesete letargii, zlepšíte svoji náladu a celkově vykročíte tou správnou nohou. S jakými pohyby můžete začít hned teď?

Jednoduché, ale účinné cviky jsou jen minimálně časově náročné, takže se dají provádět ještě před vypitím oblíbeného šálku kávy či čaje. Další dobrou zprávou je, že nabízejí maximální přínos pro fyzickou a duševní pohodu. Na které vsadit, abyste se v brzké době začali cítit mnohem lépe?

Výpady vpřed

Výpady jsou efektivní pro uvolnění ranní ztuhlosti a posílení svalů. Postavte se rovně, ohněte pravou nohu dopředu, levou nohu držte rovně dozadu. Zaměřte se na 10 opakování na každou nohu, postupně zvyšujte na 15. Až se vaše kondice zlepší, jistě se sami a rádi dostanete i na jiná čísla.

Běh na místě

Klasický běh zná každý, ale poklus na místě může představovat seriózní cvičení pro ty, kteří nemají čas na běžnou aerobní aktivitu či nemají vybavení potřebné pro sport. Dejte si pozor na práci rukama. Při pohybu pravé nohy nahoru jde levá ruka dopředu a naopak. Pro maximální efekt zvedejte kolena a vydržte aspoň pár minut. Pakliže máte prostor, běhejte i venku. Noste vhodnou obuv a časem vyzkoušejte delší vzdálenosti.

Dřepy

Posilujte svaly nohou a kolenní klouby. Pro tento účel se hodí dřepy. Postavte se, nohy dejte od sebe na šířku boků, natáhněte paže a dřepněte si, jako byste si chtěli sednout na židli. Začněte se 2 sériemi po 10 opakováních a postupně zvyšujte.

Kliky

Kliky zapojují základní svaly a budují celkovou sílu a vytrvalost. Pro začátek přejděte do pozice prkna (dlaně umístěte na šíři ramen, prsty směrujte dopředu, nohy natáhněte za sebe a opřete se na špičky), snižte a zvedněte své tělo při zachování správného dýchání.

Další význam ranního cvičení

Závěrem lze říci, že začlenění několika jednoduchých cvičení do ranní rutiny může mít hluboký dopad na vaše celkové zdraví a pohodu. Pokud se stane pravidelnou součástí dne, brzy zaznamenáte zvýšenou vitalitu a lepší fyzickou kondici. Pamatujte, že konzistence je klíčová, takže začněte v pomalém tempu a postupně délku tréninku prodlužujte.

Zdroje: www.thehealthsite.com/fitness/boost-your-morning-fitness-5-exercises-to-keep-you-supercharged-all-day-1078092/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat