Studená avokádová polévka s pikantními krevetami

Rádi zkoušíte nové recepty? Tak tento pro vás bude ideální. Studenou avokádovou polévku s pikantními krevetami, která je bohatá na zdravé tuky a vitamíny, musíte rozhodně vyzkoušet.

Avokádová polévka s krevetami je skvělou alternativou klasických polévkových receptů, které jsme všichni zvyklí podávat jako předkrm. Výhodou tohoto receptu je, že dokáže skvěle zasytit a pokud máte chuť na lehčí hlavní jídlo, bez obav ho můžete servírovat. A podle vlastního výběru můžete přidat kokosové, mandlové, ovesné či rýžové mléko.

Rozhodně se nebojte experimentovat s ingrediencemi. Avokádo je sice hlavní složkou, ale polévka dostane zvláštní pikantní chuť díky krevetám. Ty jsou skvělým doplňkem a jejich chutě skvěle kontrastují s ostatními složkami.

Recept je jednoduchý a rychlý, takže ho zvládnete i pokud nejste zrovna zkušený kuchař. Je to ideální způsob, jak se odvázat od klasických receptů a zkusit něco nového. 

Ingredience

na polévku:

  • 1 hrnek zeleninového vývaru
  • 1/2 hrnku mléka (kokosové, mandlové, rostlinné...)
  • 1 avokádo
  • 1 cuketa
  • šťáva z 1 limetky
  • špetka mletého pepře
  • kousek petrželky

na krevety:

  • 200 g mražených krevet
  • 1 ČL kokosového oleje (doporučuji tento)
  • 1 PL mleté papriky
  • špetka chilli koření
  • špetka mořské soli
  • špetka sušeného česneku

Postup

  1. Všechny ingredience na polévku dohladka rozmixujeme.
  2. Tímto je polévka hotová a můžeme ji prozatím uložit do chladničky.
  3. V menším kastrůlku rozpustíme kokosový olej, na kterém osmahneme rozmrazené krevety.
  4. Přidáme pepř, sůl, chilli koření a česnek a mícháme, dokud se z krevet neodpaří veškerá tekutina.
  5. Polévku vyndáme z lednice, polijeme s ní hotové krevety a podáváme.
  6. Tip: do polévky lze přidat i lžíci bílého jogurtu na zjemnění chutě a jako dekoraci.

Dobrou chuť.

Zdroj: názor autora






Celkem 1 komentářů

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat