Rádi zkoušíte nové recepty? Tak tento pro vás bude ideální. Studenou avokádovou polévku s pikantními krevetami, která je bohatá na zdravé tuky a vitamíny, musíte rozhodně vyzkoušet.
Avokádová polévka s krevetami je skvělou alternativou klasických polévkových receptů, které jsme všichni zvyklí podávat jako předkrm. Výhodou tohoto receptu je, že dokáže skvěle zasytit a pokud máte chuť na lehčí hlavní jídlo, bez obav ho můžete servírovat. A podle vlastního výběru můžete přidat kokosové, mandlové, ovesné či rýžové mléko.
Rozhodně se nebojte experimentovat s ingrediencemi. Avokádo je sice hlavní složkou, ale polévka dostane zvláštní pikantní chuť díky krevetám. Ty jsou skvělým doplňkem a jejich chutě skvěle kontrastují s ostatními složkami.
Recept je jednoduchý a rychlý, takže ho zvládnete i pokud nejste zrovna zkušený kuchař. Je to ideální způsob, jak se odvázat od klasických receptů a zkusit něco nového.
Ingredience
na polévku:
- 1 hrnek zeleninového vývaru
- 1/2 hrnku mléka (kokosové, mandlové, rostlinné...)
- 1 avokádo
- 1 cuketa
- šťáva z 1 limetky
- špetka mletého pepře
- kousek petrželky
na krevety:
- 200 g mražených krevet
- 1 ČL kokosového oleje (doporučuji tento)
- 1 PL mleté papriky
- špetka chilli koření
- špetka mořské soli
- špetka sušeného česneku
Postup
- Všechny ingredience na polévku dohladka rozmixujeme.
- Tímto je polévka hotová a můžeme ji prozatím uložit do chladničky.
- V menším kastrůlku rozpustíme kokosový olej, na kterém osmahneme rozmrazené krevety.
- Přidáme pepř, sůl, chilli koření a česnek a mícháme, dokud se z krevet neodpaří veškerá tekutina.
- Polévku vyndáme z lednice, polijeme s ní hotové krevety a podáváme.
- Tip: do polévky lze přidat i lžíci bílého jogurtu na zjemnění chutě a jako dekoraci.
Dobrou chuť.
Zdroj: názor autora