Domácí lowcarb bezlepková pizza
Domácí lowcarb bezlepková pizza.
Autor: Shutterstock
Pizza, která je bez lepku, low carb a obsahuje 57 g bílkovin na 1 porci? Ano, tato jedinečná pizza nejenže potěší tvé chuťové pohárky, zapadne také do kdejak náročného jídelníčku.
Druhů pizz je nespočet. V tomto případě by se dalo použít slovní spojení "Co člověk, to jiná chuť." A právě proto si mnozí připravují pizzu doma přesně podle svého gusta dle svých aktuálních stravovacích návyků a z ingrediencí, které jim chutnají. A ruku na srdce, při dnešních cenách uleví domácí pizza u vašemu rozpočtu. Tak pojďme na to!
Na 1 porci
Na těsto:
- 30 g proteinu na pečení
- 20 g mandlové mouky
- 10 g psyllia
- 1 vejce
- 1 špetka soli
- 100 ml vody
Navrch:
- 50 g rajčatového pyré
- 1 mozzarella light
- 2 lžíce Vilgain pesta genovese
- 1 špetka pizza koření
- 50 g cherry rajčat
- 1 špetka čerstvé bazalky
Postup
-
V misce smíchej protein na pečení, mandlovou mouku, psyllium a koření (sůl, pizza koření). Ke směsi vyklepni 1 vejce a přidej asi 100 ml vody, důkladně promíchej a nechej těsto min. 5 minut odpočívat.
-
Na plech vyložený pečícím papírem rozetři 1 lžíci olivového oleje. Následně těsto rozprostři do kulatého tvaru pizzy (může ti pomoci lžíce namočená ve vodě) a dej péct do trouby na 180 °C asi 10 minut.
-
Na předpečený základ přidej rajčatovou passatu nebo protlak, nastrouhanou mozzarellu, bazalkové pesto, cherry rajčátka, a nakonec posyp pizza kořením.
Dej zapéct na 20–30 minut. Nakonec posyp čerstvou bazalkou a podávej!
Zdroj: názor autora