Domácí lowcarb bezlepková pizza

Pizza, která je bez lepku, low carb a obsahuje 57 g bílkovin na 1 porci? Ano, tato jedinečná pizza nejenže potěší tvé chuťové pohárky, zapadne také do kdejak náročného jídelníčku.

Druhů pizz je nespočet. V tomto případě by se dalo použít slovní spojení "Co člověk, to jiná chuť." A právě proto si mnozí připravují pizzu doma přesně podle svého gusta dle svých aktuálních stravovacích návyků a z ingrediencí, které jim chutnají. A ruku na srdce, při dnešních cenách uleví domácí pizza u vašemu rozpočtu. Tak pojďme na to!

Na 1 porci 

Na těsto:

  • 30 g proteinu na pečení
  • 20 g mandlové mouky
  • 10 g psyllia
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli
  • 100 ml vody

Navrch:

  • 50 g rajčatového pyré
  • 1 mozzarella light
  • 2 lžíce Vilgain pesta genovese
  • 1 špetka pizza koření
  • 50 g cherry rajčat
  • 1 špetka čerstvé bazalky

Postup

  1. V misce smíchej protein na pečení, mandlovou mouku, psyllium a koření (sůl, pizza koření). Ke směsi vyklepni 1 vejce a přidej asi 100 ml vody, důkladně promíchej a nechej těsto min. 5 minut odpočívat.

  2. Na plech vyložený pečícím papírem rozetři 1 lžíci olivového oleje. Následně těsto rozprostři do kulatého tvaru pizzy (může ti pomoci lžíce namočená ve vodě) a dej péct do trouby na 180 °C asi 10 minut. 

  3. Na předpečený základ přidej rajčatovou passatu nebo protlak, nastrouhanou mozzarellu, bazalkové pesto, cherry rajčátka, a nakonec posyp pizza kořením.

    Dej zapéct na 20–30 minut. Nakonec posyp čerstvou bazalkou a podávej!

Zdroj: názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat