Recept na zdravé domácí bubble tea

Konzumace bubble tea je stále trnem v oku nejen rodičů dětí, ale i výživových poradců. Nachystejte si ho doma. Budete přesně vědět, co svému dítěti servírujete.

Bubble tea, oblíbený asijský nápoj s tapiokovými perlami, si můžete snadno připravit i doma. Tento nápoj je osvěžující a díky vlastnoručně vybraným ingrediencím ho můžete udělat zdravější. Následující recept vám ukáže, jak na to.

Ingredience

Pro přípravu zdravého domácího bubble tea budete potřebovat několik základních ingrediencí. Kromě čaje a tapiokových perel můžete přidat i různé druhy mléka, sladidel a ovoce podle své chuti. Základní ingredience jsou:

  • 1/2 šálku tapiokových perel
  • 1 šálek silného černého nebo zeleného čaje
  • 1/2 šálku mandlového nebo kokosového mléka
  • 1 lžíce medu nebo jiného přírodního sladidla
  • Kostky ledu
  • Čerstvé ovoce (např. mango, jahody, borůvky)

Příprava tapiokových perel

Nejdříve je potřeba připravit tapiokové perly. V hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody. Jakmile voda začne vřít, přidejte tapiokové perly a vařte je asi 15-20 minut, dokud nejsou měkké a průhledné. Občas promíchejte, aby se perly nepřichytily ke dnu. Po uvaření je slijte a propláchněte studenou vodou, aby se zastavil proces vaření.

Příprava čaje

Zatímco se tapiokové perly vaří, připravte si čaj. Uvařte silný černý nebo zelený čaj a nechte ho vychladnout. Můžete použít i ovocný čaj, pokud preferujete ovocnější chuť. Jakmile čaj vychladne, přidejte do něj med nebo jiné přírodní sladidlo podle chuti a dobře promíchejte.

Příprava mléčné složky

Do vychladlého čaje přidejte mandlové nebo kokosové mléko. Obě varianty jsou zdravější alternativou k běžnému kravskému mléku a dodají vašemu bubble tea lahodnou krémovost. Množství mléka můžete upravit podle své chuti.

Kombinace ingrediencí

Do velké sklenice vložte několik kostek ledu. Přidejte připravené tapiokové perly a zalijte je čajovou směsí s mlékem. Pokud máte rádi ovocné chutě, můžete přidat i kousky čerstvého ovoce. Nakonec vše dobře promíchejte.

Servírování a tipy

Váš zdravý domácí bubble tea je nyní připraven k podávání. Tento nápoj je nejlepší podávat ihned, aby se tapiokové perly nerozmočily. Pokud vám zbyde nějaký bubble tea, můžete ho uložit do ledničky na později, ale perly mohou ztratit svou typickou konzistenci.

Domácí bubble tea je skvělý způsob, jak si vychutnat tento populární nápoj zdravěji a s menším množstvím cukru. Experimentujte s různými druhy čaje, mléka a ovoce, abyste našli kombinaci, která vám nejvíce vyhovuje. Příprava bubble tea je jednoduchá a zábavná, takže si můžete vychutnat tento osvěžující nápoj kdykoli máte chuť.

Zdroj: www.bbcgoodfood.com/recipes/bubble-tea






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Pečená vejce s pažitkou

25min
(20 hlasů)

Brokolicová omeleta

50min
(23 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

50min
(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

55min
(12 hlasů)
Více tipů
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat