Zdravá letní veganská pomazánka na podporu opálení

Chcete si co nejdéle uchovat bronzové opálení? Tak si připravte lehkou svačinku, která vaše opálení udrží čokoládové co nejdéle.

V létě je důležité nejen chránit pokožku před sluncem, ale také ji podpořit zevnitř správnou výživou. Tato zdravá veganská pomazánka obsahuje ingredience bohaté na beta-karoten a další vitamíny, které přispívají k lepšímu a zdravějšímu opálení.

Ingredience

Pro přípravu této lahodné letní pomazánky budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 velká mrkev
  • 1/2 červené papriky
  • 1 zralé avokádo
  • 1/2 citronu (šťáva)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Čerstvé bylinky (např. petržel, koriandr) dle chuti

Příprava zeleniny

Nejprve si připravte zeleninu. Mrkev oškrábejte a nastrouhejte na jemno. Červenou papriku omyjte, odstraňte semínka a nakrájejte ji na malé kostičky. Avokádo rozkrojte, vyjměte pecku a lžící vydlabejte dužinu, kterou vložíte do mísy.

Mixování ingrediencí

V míse rozmačkejte avokádo vidličkou, dokud nezískáte hladkou kaši. Přidejte nastrouhanou mrkev a nakrájenou papriku. Vymačkejte šťávu z citronu a přidejte ji do směsi. Následně přidejte olivový olej, prolisovaný česnek a sezamová semínka. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně spojily.

Dochucování

Pomazánku osolte a opepřete dle chuti. Nakonec přidejte nasekané čerstvé bylinky, které pomazánce dodají svěží chuť a vůni. Pokud máte rádi výraznější chutě, můžete přidat více česneku nebo trochu chilli.

Podávání pomazánky

Tuto veganskou pomazánku můžete podávat na různých typech pečiva, jako jsou celozrnné toasty, bagety nebo krekry. Skvěle se hodí i jako dip k čerstvé zelenině nebo jako náplň do sendvičů a wrapů. Díky své svěží chuti je ideální pro letní pikniky nebo lehké obědy.

Výživové benefity

Tato pomazánka je bohatá na beta-karoten, který je obsažen v mrkvi a červené paprice. Beta-karoten podporuje zdravé opálení a chrání pokožku před škodlivými účinky slunečního záření. Avokádo dodává zdravé tuky, které pomáhají vstřebávat vitamíny rozpustné v tucích, jako je právě beta-karoten. Olivový olej a sezamová semínka přidávají do pomazánky další zdravé tuky a antioxidanty, zatímco citronová šťáva

Tato zdravá letní veganská pomazánka je nejen chutná, ale také přínosná pro vaši pokožku. Příprava je rychlá a jednoduchá, takže si ji můžete dopřát kdykoli máte chuť na něco lehkého a osvěžujícího. Vychutnejte si tuto pomazánku a podpořte své letní opálení zdravým způsobem.

Zdroj: www.drvegan.com/blogs/articles/best-foods-and-vitamins-for-glowing-skin






Celkem 0 komentářů

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat