Cuketový salát s jablky a cottage

Cukety jsou aktuálně všude, kam se podíváš. Receptů na jejich zpracování je nespočet, ale netradičních je pomálu. Jeden takový vám níže přinášíme.

Cuketový salát s jablky a cottage je osvěžující, lehký a plný chutí. Pro přípravu tohoto zdravého salátu budete potřebovat následující ingredience:

  • 2 středně velké cukety
  • 2 středně velká jablka
  • 200 g cottage sýra
  • 1 červená cibule
  • 1 citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (např. petržel, kopr nebo bazalka)

Příprava cuket

Začněte tím, že cukety důkladně omyjete pod tekoucí vodou. Pokud mají tvrdou slupku, můžete je oloupat, ale pokud je slupka měkká, nechte ji, protože obsahuje mnoho vlákniny. Cukety nakrájejte na tenké plátky nebo je nastrouhejte na hrubém struhadle, záleží na vašich preferencích. Plátky cuket vložte do velké mísy.

Příprava jablek

Jablka také omyjte a oloupejte, pokud preferujete. Nakrájejte je na tenké plátky nebo malé kostky a přidejte je k cuketám do mísy. Jablka dodají salátu sladkou a osvěžující chuť, která se skvěle kombinuje s ostatními ingrediencemi.

Přidání cottage sýra

Do mísy s cuketami a jablky přidejte cottage sýr. Cottage sýr je bohatý na bílkoviny a dodá salátu krémovou texturu. Můžete použít klasický cottage sýr nebo odtučněný, podle svých preferencí. Cottage sýr jemně vmíchejte do směsi cuket a jablek.

Příprava cibule a dochucení

Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky nebo jemně nasekejte. Přidejte ji do mísy se salátem. Cibule dodá salátu jemně pikantní chuť a krásnou barvu. Do salátu také přidejte šťávu z jednoho citronu, olivový olej, sůl a černý pepř podle chuti. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně spojily.

Ozdoba a podávání

Připravený salát dejte do servírovací mísy a posypte ho čerstvě nasekanými bylinkami. Petržel, kopr nebo bazalka dodají salátu svěží chuť a vůni. Salát můžete podávat ihned, nebo ho nechat chvíli odležet v lednici, aby se chutě ještě více propojily.

Zdravotní benefity

Cuketový salát s jablky a cottage je nejen chutný, ale také zdravý. Cukety jsou bohaté na vitamíny A a C, vlákninu a antioxidanty. Jablka obsahují vitamíny, minerály a pektin, který podporuje trávení. Cottage sýr je skvělým zdrojem bílkovin a vápníku. Tento salát je ideální volbou pro lehký oběd nebo večeři, který vás osvěží a dodá potřebné živiny.

Variace a tipy

Tento salát můžete upravit podle svých chuťových preferencí. Přidejte například nastrouhanou mrkev, nakrájenou okurku nebo avokádo pro ještě větší pestrost chutí a textur. Pokud máte rádi ořechy, můžete do salátu přidat hrstku vlašských ořechů nebo mandlí pro extra křupavost. Vyzkoušejte také přidání sušených brusinek nebo rozinek pro sladší nádech.

Cuketový salát s jablky a cottage je skvělým příkladem, jak jednoduše a rychle připravit chutný a zdravý pokrm. Tento salát je ideální pro letní dny, kdy hledáte lehký a osvěžující pokrm. Vyzkoušejte ho a uvidíte, jak rychle si získá oblibu ve vaší domácnosti.

Zdroj: www.fitrecepty.sk/recept/cuketovo-jablkovy-salat-s-cottage






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Omeleta s našlehanou ricottou

25min
(21 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

30min
(24 hlasů)

Krupicová kaše

20min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat