Tvarohové knedlíky ze tří ingrediencí

Tvarohové knedlíky zná z dětství snad každý. Připravit si je ale chce jen málokdo. Přinášíme vám recept na přípravu, kde potřebujete pouze tři ingredience. Dobrou chuť.

Pro přípravu tvarohových knedlíků budete potřebovat pouze tři základní ingredience: 250 g tvarohu, 100 g dětské krupice a jedno vejce. Tato jednoduchá kombinace vytvoří chutné a lehké knedlíky, které jsou ideální jako hlavní jídlo nebo dezert.

Příprava těsta

V misce smíchejte tvaroh, dětskou krupici a vejce. Tvaroh může být měkký nebo polotučný, podle vaší preference. Směs důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké a soudržné těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte ještě trochu krupice. Naopak, pokud je příliš husté, můžete přidat lžíci mléka nebo vody.

Tvarování knedlíků

Z hotového těsta vytvarujte menší kuličky o průměru přibližně 3 cm. Můžete si pomoci lehce moučenýma rukama, aby se těsto nelepilo. Hotové kuličky pokládejte na talíř posypaný trochou krupice, aby se neslepily.

Vaření knedlíků

Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a osolte ji. Knedlíky opatrně vkládejte do vroucí vody a vařte je přibližně 5-7 minut, dokud nevyplavou na povrch. Jakmile knedlíky vyplavou, vařte je ještě asi minutu a pak je vyjměte děrovanou naběračkou. Nechte je dobře okapat.

Servírování knedlíků

Tvarohové knedlíky můžete podávat na různé způsoby. Tradiční způsob je s roztaveným máslem a posypané moučkovým cukrem. Můžete je také podávat s ovocným kompotem, jako jsou jahody, maliny nebo meruňky. Pro osvěžující chuť můžete přidat zakysanou smetanu nebo jogurt.

Variace receptu

Pokud chcete recept trochu obměnit, můžete do těsta přidat trochu cukru nebo vanilkového cukru pro sladší chuť. Můžete také přidat špetku soli pro vyváženou chuť. Další možností je přidání nastrouhané citronové kůry pro osvěžující aroma.

Uložení a ohřev knedlíků

Pokud vám nějaké knedlíky zůstanou, můžete je uložit do lednice a spotřebovat je během následujících dvou dnů. Před podáváním je můžete ohřát v mikrovlnné troubě nebo je krátce ohřát v páře. Knedlíky můžete také zamrazit a před použitím je jednoduše nechat rozmrazit a ohřát.

Výhody tvarohových knedlíků

Tvarohové knedlíky jsou nejen chutné, ale také výživné. Tvaroh je bohatý na bílkoviny a vápník, což je ideální pro zdravou stravu. Dětská krupice dodává tělu potřebné sacharidy a vejce přidává další bílkoviny a živiny. Tento jednoduchý recept je skvělý pro rychlou a zdravou večeři nebo sladký dezert.

Tvarohové knedlíky ze tří ingrediencí jsou rychlým a snadným receptem, který potěší celou rodinu. Jejich příprava je nenáročná a výsledek je vždy chutný. Vyzkoušejte tento recept a užijte si domácí tvarohové knedlíky, které můžete podávat na různé způsoby podle své chuti.

Zdroj: názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat