Kuskus s tuňákem a glazovanou mrkví

Kuskus s tuňákem a glazovanou mrkví je vynikající kombinace chutí a textur, která nabízí výživné a snadno připravitelné jídlo. Tento recept je ideální pro oběd nebo večeři, ať už doma nebo na cestách.

Ingredience:

  • 1 šálek kuskusu
  • 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji
  • 3 středně velké mrkve
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • Šťáva z poloviny citronu
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Příprava kuskusu:

    • Kuskus nasypte do mísy a zalijte ho šálkem vroucí vody. Přikryjte mísu pokličkou nebo potravinovou fólií a nechte kuskus 5 minut odstát, dokud nevstřebá všechnu vodu.
    • Po pěti minutách kuskus načechrejte vidličkou a přidejte lžíci olivového oleje, špetku soli a pepře. Dobře promíchejte a nechte stranou.
  2. Glazovaná mrkev:

    • Mrkve oloupejte a nakrájejte na tenké plátky nebo proužky.
    • V pánvi rozehřejte máslo a lžíci olivového oleje. Přidejte mrkev a restujte ji na středním ohni asi 5 minut, dokud nezačne měknout.
    • Přidejte med a dobře promíchejte, aby byla mrkev pokryta glazurou. Vařte další 3-4 minuty, dokud mrkev nezměkne a není krásně lesklá.
    • Na závěr přidejte šťávu z poloviny citronu, nasekaný česnek a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a stáhněte z ohně.
  3. Kombinace a podávání:

    • Otevřete plechovku tuňáka, slijte přebytečný olej a tuňáka lehce rozdělte na menší kousky.
    • Kuskus smíchejte s glazovanou mrkví a jemně přidejte tuňáka. Můžete přidat i trochu čerstvě nasekané petrželky pro barvu a svěží chuť.
    • Podávejte jako hlavní chod nebo jako přílohu k dalším pokrmům.

Tento recept je nejen chutný, ale také zdravý a rychlý na přípravu. Je ideální pro ty, kteří hledají výživnou alternativu k těžším jídlům a chtějí si pochutnat na něčem lehkém a svěžím.

Zdroj: názo autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat