Mleté maso s květákovou rýží hotové za 25 minut

Mleté maso s květákovou rýží je zdravou a chutnou alternativou k tradičním receptům s rýží nebo bramborami. Tento pokrm je nejen nízkosacharidový, ale také bohatý na bílkoviny a vlákninu, což z něj dělá ideální volbu pro ty, kteří chtějí jíst zdravěji nebo hledají způsoby, jak obohatit svůj jídelníček o více zeleniny. Příprava je rychlá a jednoduchá, a výsledek vás mile překvapí svou chutí a výživovou hodnotou.

Ingredience

  • 500 g mletého masa (hovězí, kuřecí nebo vepřové)
  • 1 střední květák
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky (např. petrželka, koriandr nebo pažitka) na ozdobu

Postup

1. Příprava květákové rýže

Začněte tím, že květák rozdělíte na menší růžičky a omyjete je. Poté květák vložte do mixéru a mixujte, dokud nebude mít konzistenci podobnou rýži. Pokud nemáte mixér, můžete květák také nastrouhat na hrubém struhadle. Takto připravenou květákovou rýži odložte stranou.

2. Příprava mletého masa

Na pánvi rozpalte olivový olej a přidejte na jemno nakrájenou cibuli. Smažte cibuli do zlatova, což by mělo trvat přibližně 3-4 minuty. Poté přidejte nasekaný česnek a krátce ho osmahněte, dokud se nerozvoní. Přidejte mleté maso na pánev a smažte ho, dokud nezhnědne a nezměkne, což by mělo trvat asi 7-10 minut. Během smažení maso rozdělujte na menší kousky, aby se rovnoměrně propeklo.

3. Ochucení

Jakmile je maso téměř hotové, přidejte mletou sladkou papriku, kmín, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo. Pokud máte rádi pikantnější chuť, můžete přidat i trochu mletého chilli.

4. Přidání květákové rýže

Když je maso hotové, přidejte na pánev připravenou květákovou rýži. Vše dobře promíchejte a nechte květákovou rýži prohřát a trochu změknout. To by mělo trvat 5-7 minut. Dávejte pozor, abyste květák nepřevařili, aby si udržel svou jemnou texturu a neproměnil se na kaši.

5. Servírování

Hotové jídlo servírujte na talíře a posypte čerstvými bylinkami podle chuti. Toto jídlo můžete podávat samotné, nebo s čerstvým zeleninovým salátem. Je to také skvělý pokrm na přípravu do krabiček, které si můžete vzít s sebou do práce nebo na cesty.

Mleté maso s květákovou rýží je nejen zdravou, ale i chutnou volbou, kterou oceníte nejen v rámci nízkosacharidové diety. Díky jednoduché přípravě a bohaté chuti se tento pokrm stane oblíbeným nejen ve vašem jídelníčku, ale také u celé rodiny.

Zdroj: názor autora


Související





Celkem 0 komentářů

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat