Lahodná domácí ledová tříšť

Sice už máme chvilku září, letní počasí se však nevzdává. Není nic lepšího než se osvěžit chutnou ledovou tříští, kterou si můžete jednoduše připravit doma. Na rozdíl od komerčně vyráběných tříští, které jsou často plné umělých přísad a cukrů, domácí varianta vám umožní kontrolovat suroviny a přizpůsobit chuť přesně podle svých představ. Navíc je její příprava velmi snadná a rychlá. V následujících řádcích se dozvíte, jak si doma vyrobit různé varianty ledové tříště, které osvěží nejen vás, ale i celou rodinu.

Základní recept na ledovou tříšť

Ingredience:

  • 2 šálky ledu
  • 1 šálek čerstvé ovocné šťávy (například pomerančové, jablečné nebo citrónové)
  • 1–2 lžíce medu nebo javorového sirupu (podle chuti)
  • Plátky čerstvého ovoce na ozdobu (volitelné)

Postup:

  1. Příprava ledu: Nejprve si připravte led. Můžete použít klasické kostky ledu nebo si předem připravit ledové kostky s ovocnou šťávou pro intenzivnější chuť.

  2. Mixování: Do mixéru vložte led, ovocnou šťávu a sladidlo podle chuti. Mějte na paměti, že sladidlo je volitelné – pokud preferujete méně sladkou variantu, klidně ho vynechte. Mixujte na vysoké rychlosti, dokud nevznikne jemná tříšť.

  3. Servírování: Ledovou tříšť nalijte do sklenic a ozdobte plátky čerstvého ovoce. Podávejte ihned, aby se tříšť nerozpustila.

Ovocná ledová tříšť s lesním ovocem

Pokud máte rádi lesní ovoce, zkuste tuto lahodnou variantu.

Ingredience:

  • 2 šálky ledu
  • 1/2 šálku lesního ovoce (jahody, maliny, borůvky)
  • 1/2 šálku vody nebo ovocné šťávy
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu

Postup:

  1. Mixování ovoce: Lesní ovoce, vodu nebo ovocnou šťávu a sladidlo vložte do mixéru. Mixujte, dokud nevznikne hladká směs.

  2. Přidání ledu: Přidejte led a znovu mixujte, dokud se led nerozmixuje na jemnou tříšť.

  3. Podávání: Směs nalijte do sklenic a ozdobte kousky ovoce. Podávejte ihned.

Tropická ledová tříšť s ananasem a mangem

Pro milovníky tropických chutí je tu recept na ledovou tříšť s ananasem a mangem.

Ingredience:

  • 2 šálky ledu
  • 1/2 šálku ananasového džusu
  • 1/2 šálku čerstvého manga, nakrájeného na kousky
  • 1 lžíce kokosového sirupu nebo medu

Postup:

  1. Příprava mixu: Vložte mango, ananasový džus a kokosový sirup do mixéru. Mixujte do hladka.

  2. Led: Přidejte led a pokračujte v mixování, dokud nevznikne jemná tříšť.

  3. Servírování: Tříšť rozdělte do sklenic a můžete ozdobit kokosem nebo kousky tropického ovoce.

Domácí ledová tříšť je skvělou volbou pro horké letní dny. Nejen že osvěží, ale také poskytuje zdravou alternativu ke komerčně vyráběným produktům plným cukru a umělých přísad. Díky široké škále ingrediencí můžete tříšť připravit podle vlastních chutí a preferencí.

Zdroj: názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat