Recept na pečenou růžičkovou kapustu s jablky a pekanovými ořechy

Pečená růžičková kapusta s jablky a pekanovými ořechy je skvělým příkladem jednoduchého a zdravého jídla, které je plné vitamínů a vlákniny. Tento pokrm je ideální jako příloha k hlavnímu jídlu nebo jako lehká večeře. Kombinace sladkých jablek, jemně křupavé kapusty a bohatých pekanových ořechů vytváří dokonale vyváženou chuť, která si zaručeně získá každého milovníka zdravé kuchyně.

Ingredience

  • 500 g růžičkové kapusty (překrojené na poloviny)
  • 2 středně velká jablka (nakrájená na tenké plátky)
  • 100 g pekanových ořechů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce javorového sirupu (volitelné)
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Špetka skořice (volitelné)

Postup

  1. Příprava trouby
    Předehřejte troubu na 200 °C. Připravte si plech na pečení a vyložte ho pečicím papírem.

  2. Příprava růžičkové kapusty a jablek
    Růžičkovou kapustu očistěte, odkrojte tvrdé konce a rozkrojte je na poloviny. Jablka nakrájejte na tenké plátky nebo měsíčky podle chuti. Obě ingredience vložte do velké mísy.

  3. Dochucení
    Přidejte do mísy olivový olej, balzamikový ocet, sůl, pepř a případně javorový sirup pro jemnou sladkost. Pokud máte rádi, můžete přidat i špetku skořice, která krásně doplní sladkost jablek. Vše dobře promíchejte, aby byly kapusta i jablka rovnoměrně pokryté olejem a kořením.

  4. Pečení
    Směs kapusty a jablek rozprostřete rovnoměrně na připravený plech. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 20–25 minut, nebo dokud kapusta nezačne zlátnout a jablka změknou.

  5. Přidání pekanových ořechů
    Asi 5 minut před koncem pečení přidejte na plech pekanové ořechy. Nechte je společně s kapustou a jablky opékat, dokud se lehce neupraží a nezískají bohatší chuť.

  6. Servírování
    Po vyjmutí z trouby nechte směs chvíli vychladnout. Poté ji můžete podávat buď jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo samostatně jako lehký salát. Pečená růžičková kapusta s jablky a pekanovými ořechy je ideální kombinací chutí, která potěší jak milovníky zdravé stravy, tak i gurmány hledající nové chuťové zážitky.

Tipy

  • Pro ještě bohatší chuť můžete přidat hrstku sušených brusinek nebo rozinek.
  • Pokud chcete zjemnit sladkost jablek, můžete je před pečením lehce zakápnout citronovou šťávou.

Tento recept na pečenou růžičkovou kapustu s jablky a pekanovými ořechy je jednoduchý a rychlý, ale zároveň plný živin a chutí. Růžičková kapusta obsahuje mnoho vitamínů, především vitamín C a K, zatímco pekanové ořechy dodají zdravé tuky a bílkoviny. Jablka pak přidávají přirozenou sladkost, která harmonizuje s ořechy i kapustou.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat