Zapečené jablečně skořicové ovesné vločky

Zapečené jablečně skořicové ovesné vločky jsou nejen chutnou, ale i zdravou volbou pro snídani nebo svačinu. Tento recept spojuje výhody ovesných vloček s lahodnou chutí jablek a skořice, což vytváří dokonalou kombinaci chutí, která vás potěší. Navíc je tento pokrm bohatý na vlákninu a živiny, takže vám dodá energii na celý den. Příprava je jednoduchá, a výsledek stojí za to!

Ingredience

  • 2 šálky ovesných vloček
  • 1 šálek mléka (lze použít mandlové, ovesné nebo jiné rostlinné mléko)
  • 1 velké jablko, oloupané a nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 šálku nasekaných vlašských ořechů (volitelně)
  • 1/4 šálku rozinek (volitelně)
  • Kokosový olej nebo máslo na vymazání formy

Postup

  1. Příprava surovin: Nejprve předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací formu lehce vymažte kokosovým olejem nebo máslem. Nakrájejte jablko na tenké plátky a připravte všechny ostatní suroviny.

  2. Směs na vločky: V míse smíchejte ovesné vločky, prášek do pečiva, skořici a sůl. Tato směs bude tvořit základ vašeho jídla. Pokud máte rádi sladší chuť, můžete přidat i lžíci cukru nebo více medu, ale obvykle je sladkost jablek a medu dostatečná.

  3. Tekuté ingredience: V jiné misce smíchejte mléko, med (nebo javorový sirup), vanilkový extrakt a rozpuštěný kokosový olej. Důkladně promíchejte, aby se med dobře rozpustil.

  4. Spojení: Do zapékací formy rovnoměrně nasypte polovinu ovesné směsi. Na ni rozložte plátky jablek a posypte je trochou skořice. Následně přidejte zbytek ovesné směsi. Zalijte vše tekutou směsí a lehce promíchejte, aby se vločky nasákly.

  5. Pečení: Posypte vrch vloček nasekanými vlašskými ořechy a rozinkami. Pečte v předehřáté troubě po dobu 30-35 minut, dokud povrch vloček nezezlátne a nebude křupavý.

  6. Servírování: Nechte zapečené vločky chvíli vychladnout, aby se dobře krájely. Servírujte teplé, ideálně s jogurtem nebo čerstvým ovocem. Tento pokrm můžete připravit večer předem a ráno jen ohřát, což vám ušetří čas.

Výživové hodnoty

Tento pokrm je skvělým zdrojem vlákniny díky ovesným vločkám a jablkům, zatímco skořice přidává antioxidanty a podporuje stabilizaci hladiny cukru v krvi. Vlašské ořechy dodávají zdravé tuky a rozinky přinášejí přírodní sladkost.

Zapečené ovesné vločky s jablky a skořicí jsou lahodným a výživným způsobem, jak začít den. Tento recept nabízí nejen skvělou chuť, ale také množství živin, které podpoří vaše zdraví a energii.

Zdroj: názory autora


Související





Celkem 0 komentářů

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat