Osvěžující mangový chia puding

Mangový chia puding je ideální volbou pro osvěžující a zdravou snídani, svačinu nebo lehký dezert. Tento jednoduchý recept spojuje sladkost manga s výživovými přínosy chia semínek, což vytváří lahodný a zároveň výživný pokrm plný vlákniny, omega-3 mastných kyselin a vitamínů. Chia semínka mají schopnost absorbovat tekutinu a přeměnit ji na jemnou, želatinovou konzistenci, která se skvěle hodí právě pro přípravu pudinků.

Ingredience

  • 2 zralá manga
  • 4 lžíce chia semínek
  • 300 ml kokosového mléka (nebo jiného rostlinného mléka podle vaší volby)
  • 1 lžička medu nebo javorového sirupu (volitelné)
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • Trocha čerstvé máty na ozdobu (volitelné)

Postup

  1. Příprava chia semínek: Začněte tím, že do střední misky nalijete kokosové mléko. Přidejte chia semínka a vanilkový extrakt. Pokud máte rádi sladší chuť, můžete přidat i lžičku medu nebo javorového sirupu. Dobře promíchejte, aby semínka rovnoměrně nasákla tekutinu. Nechte směs odležet v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc. Během této doby chia semínka nasáknou tekutinu a vytvoří hustou pudinkovou konzistenci.

  2. Příprava mangového pyré: Zralá manga oloupejte, odstraňte pecky a nakrájejte na menší kousky. Vložte je do mixéru a rozmixujte na hladké pyré. Pokud chcete, můžete mangové pyré ochutit trochou limetkové šťávy, která dodá pudinku svěží a lehce kyselý podtón.

  3. Skládání pudinku: Jakmile chia semínka vytvoří hustý pudink, vyndejte směs z lednice. Do skleniček nebo menších misek nalijte na dno mangové pyré, na něj vrstvu chia pudinku a na závěr opět přidejte trochu mangového pyré. Celý proces můžete opakovat a vrstvy střídat podle velikosti nádob.

  4. Ozdoba a podávání: Hotový mangový chia pudink můžete ozdobit čerstvými lístky máty, která přidá další osvěžující prvek. Pokud máte chuť na něco navíc, můžete přidat také kokosové lupínky, nasekané oříšky nebo další ovoce dle vašeho výběru.

Výživové přínosy

Mangový chia pudink je nejen chutný, ale také velmi zdravý. Mango je bohaté na vitamín C, což podporuje imunitu a zdraví kůže. Chia semínka jsou zase skvělým zdrojem omega-3 mastných kyselin, vlákniny a antioxidantů. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají vyváženou a lehkou pochoutku, která vás zároveň zasytí a dodá energii na celý den.

Tipy

  • Místo kokosového mléka můžete použít jakékoliv jiné rostlinné mléko, například mandlové nebo ovesné.
  • Pro více textury můžete do pudinku přidat celé kousky manga nebo jiného ovoce.

Mangový chia pudink je rychlý, zdravý a osvěžující dezert, který si můžete připravit kdykoliv během roku. Zkuste ho jako chutnou variantu snídaně nebo lehkého dezertu!

Zdroj: www.healthyfitnessmeals.com/mango-chia-pudding/, názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na oběd

Halušky s bryndzou

25min
(2 hlasů)

Burrito miska

35min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat